Bommetje?

De Rechtbank Amsterdam heeft geoordeeld dat een door de KLM geclaimde explosie in een van de motoren van een Boeing 747 niet als overmacht gezien kan worden.

Tijdens de landing van een KLM vlucht van Sint Maarten naar Bonaire op 18 maart 2011 zou er een luide explosie gehoord zijn in een van de motoren. Tijdens de daarop volgende uitgebreide inspectie bleek er geen enkele beschadiging, aan welke motor dan ook, te vinden zijn. Omdat het vliegtuig al geland was kon er derhalve ook geen sprake zijn van een onverwachte vliegveiligheid situatie. De doorvlucht KL763 van Bonaire naar Amsterdam heeft wel meer dan drie uur vertraging opgelopen.

De explosie blijft een mysterie. We hebben Captain Robin om advies gevraagd. Hij is het met de Rechtbank eens. Immers, “de big bang is niet veroorzaakt door sabotage of terrorisme”. De passagiers komen niet alleen met de schrik vrij maar ontvangen een terechte vergoeding van €600,- per persoon. 19 klanten van EUclaim kunnen nu een nieuwe vakantie gaan plannen. Gefeliciteerd allemaal!

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Europese Consumenten organisatie neemt stelling tegen Europese Commissie
Volgende blogartikel
Aantal landingsbanen heeft effect op punctualiteit
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding