Boeing 787 Dreamliner maakt nog geen droomvluchten

Het nieuwe paradepaardje van Boeing, de 787 Dreamliner, is de afgelopen weken veelvuldig in het nieuws geweest. De incidenten bij luchtvaartmaatschappijen JAL, LOT en United Airlines met het toestel zijn van technische aard en hebben veelal te maken met een brandstoflek.

De Federal Aviation Administration (FAA) in Amerika heeft inmiddels een onderzoek ingesteld naar de fabricage van de toestellen. Er wordt hierbij vooral gekeken naar de kans op brand, olie lekkage en de elektrische bedrading. De FAA heeft geconstateerd dat er op dit moment nog geen acuut gevaar is voor de vliegveiligheid, maar maakt zich wel zorgen om de situaties die zijn ontstaan.

De vele (gelijksoortige) incidenten wijzen op een fabricage fout. Het is daarom niet iets wat de luchtvaartmaatschappij had kunnen voorkomen. In dat geval, hebben de passagiers bij vertraging helaas géén recht op financiële compensatie. De Dreamliner is inmiddels besteld door Air France, KLM en Arkefly. In 2015 hoopt men te kunnen vliegen met het nieuwe toestel. Hopelijk zijn voor die tijd de problemen opgelost!

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Definitie eindbestemming gegeven door Rechtbank Amsterdam
Volgende blogartikel
LAATSTE NIEUWS! Rechtbank kondigt pleidooien Transavia aan
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding