Bizarre vluchtvertragingen door dieren

Bij EUclaim komen we een heleboel redenen tegen voor vertraagde vluchten. Sommige verklaringen komen vaak voor, terwijl andere verklaringen erg zeldzaam zijn.  Wist je dat mieren een vlucht konden vertragen? Want dat kunnen ze!

Mieren dringen vliegtuig binnen

We kunnen de gebeurtenis niet uit eigen ervaring bevestigen, omdat we veilig in Europa zaten, maar het schijnt dat de vliegtuigbemanning van een toestel uit Mexico een ware nachtmerrie beleefd heeft. Toen zij de airconditioning van het vliegtuig aanzetten kwamen daar duizenden vuurmieren uit tevoorschijn. Vuurmieren staan erom bekend zich te huisvesten in airconditioners van gebouwen en waarschijnlijk wilden ze een keer een mooier uitzicht. Het kostte schoonmakers en verdelgers ruim vijf uur om het vliegtuig weer schoon te krijgen.

Dieren vertragen vluchten

Puerto Rico geeft ieder jaar veel geld uit om hun luchthaven vrij te houden van leguanen. De reptielen vinden het blijkbaar erg fijn om te zonnebaden op de landingsbanen, alleen zorgen ze er daarbij wel voor dat er geen vliegtuigen meer kunnen landen. Ze zijn in ieder geval niet in de toestellen zelf terechtgekomen. Leguanen kunnen wel 1.80 meter lang worden en hadden waarschijnlijk problemen gekregen met de kleine beenruimte.

Ook kangoeroes kunnen de weg naar landingsbanen prima vinden. Piloten van een vrachtvlucht in Australië hadden eerder deze maand een probleem toen ze het  buideldier tegenkwamen. Australië heeft vaker last van vluchtproblemen veroorzaakt door dieren, er worden zelfs wel eens slangen gevonden in een vliegtuig.

Als je op vakantie wilt vol met enge spinnen, schorpioenen en slangen, dan hoef je niet eens meer naar het eiland zelf toe. Alleen in het vliegtuig naar Australië stappen is al genoeg. Vooral Qantas heeft een probleem met slangen, het is verschillende malen voorgekomen dat de lange, glibberige beesten als “ontsnapt” of “vermist” werden opgegeven. Dat is weer eens wat anders dan een vogelaanvaring!

In 2007 had de piloot van een Boeing 737 te maken met een vreemde aanvaring. Op zijn vlucht van Bournemouth (Verenigd Koninkrijk) naar Faro (Portugal) kreeg hij door dat één van zijn motoren niet meer goed werkte. Een uur daarvoor was hij door een zwerm bijen gevlogen. Het beschadigde vliegtuig moest terugkeerden naar het Verenigd Koninkrij en bijna 200 passagiers kwamen vertraagd op hun bestemming aan.

Afgelopen woensdag is er op het nippertje een confrontatie met een vogelspin voorkomen. Het beestje werd door een medewerker ontdekt in de bagage ruimte van een Delta vliegtuig, nog voordat het boarden begonnen was. Passagiers vertrokken drie uur later met een ander toestel, omdat het geplande vliegtuig onderzocht en schoongemaakt moest worden.

Foto: Flickr.com

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Vlucht vertraagd? Aansluitende vlucht wacht niet
Volgende blogartikel
Duizenden passagiers toch recht op compensatie na afwijzing ILT
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding