Ben jij op vakantie geweest naar Spanje deze zomer?

Heerlijk, zomervakantie! Met het hele gezin op reis naar een zonnige bestemming waar je even bij kunt komen van alle werkstress en de dagelijkse sleur. Elk jaar gaan veel vakantiegangers op vliegvakantie naar zonnige oorden zoals Spanje, Turkije, Griekenland en Portugal om te genieten van zon, zee en strand. Dan is niks zo vervelend als lange vluchtvertragingen die waardevolle vakantietijd verpesten.

Spanje Marbella

Helaas waren er ook dit jaar weer lange vertragingen op de vakantievluchten van en naar Nederland. TUI spant deze zomer de kroon. Deze vliegtuigmaatschappij had te maken met veel technische mankementen. In het schema hieronder geven we weer op welke 3 bestemmingen, passagiers het meeste te maken kregen met vertragingen van meer dan drie uur.

 

Vliegtuigmaatschappij

Van en Naar

Aantal vertragingen > 3 uur

TUI

Palma de Mallorca

Malaga

Tenerife

17

14

13

Vueling

Barcelona

Valencia

Ibiza

23

5

4

Corendon Dutch Airlines

Heraklion

Tanger

Palma de Mallorca

6

4

3

Transavia

Barcelona

Tenerife

Malaga

3

3

2

Juli en augustus 2016

Wat opvalt, is dat vooral de passagiers van en naar Spanje lange vertragingen hebben ondervonden. Mallorca, Barcelona, Tenerife en Malaga staan bovenaan de lijst. Ook de passagiers van en naar Heraklion (Kreta) en Tanger (Marokko) hebben te maken gehad met lange vertragingen. Beide routes werden uitgevoerd door Corendon Dutch Airlines. Vueling had in juli en augustus veel operationele problemen. De Spaanse lowbudget maatschappij had niet op het aantal passagiers en de drukte gerekend en kwam in de knel met het vluchtschema en de planning.

Vertraging? Vergoeding!

Had jij een lange vluchtvertraging deze zomer of ken je familie of vrienden die problemen hadden met hun vlucht? Vul de claimcalculator in op onze website en check meteen of je recht hebt op een vergoeding tot €600 per persoon!

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
De beste weg naar… Ibiza!
Volgende blogartikel
Telegraaf: Romantische bestemmingen voor je huwelijksreis
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding