Arke passagiers missen vlucht door vervroegd vertrek

Op 16 januari 2015 heeft Arke vlucht OR 363 van Amsterdam naar Curaçao en OR 364 van Curaçao via Aruba naar Amsterdam met 2 uur vervroegd uitgevoerd. Echter, zijn niet alle passagiers hiervan op de hoogte gebracht. Bij aankomst op de luchthaven was de vlucht al vertrokken.

arkefly toestel stijgt op

Arke heeft deze passagiers aardig in de kou laten staan. Zij hebben zelf een andere vlucht moeten regelen en betalen. Bovendien hebben deze passagiers ook kosten moeten maken voor extra verblijf in een hotel, eten, drinken en vervoer van en naar de luchthaven.

Waar hebben passagiers recht op?

Op basis van de EU Verordening 261/2004 is Arke verplicht haar passagiers op tijd te informeren bij schemawijzigingen. Het maakt hierbij niet uit of een ticket rechtstreeks bij Arke geboekt is of via een reisbureau of andere ticketsite.

Passagiers die de vlucht hebben gemist vanwege deze schemawijziging hebben recht op € 600,- compensatie per persoon en op basis van het verdrag van Montreal daarnaast ook nog recht op vergoeding van de door hen gemaakte extra kosten voor bijvoorbeeld eten, drinken en hotelovernachting.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Sneeuwstorm verstoort vliegverkeer Amerika
Volgende blogartikel
Intelligente koffers, ze bestaan!
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding