Annuleringsverzekering? Altijd doen!

De meeste vakantiegangers sluiten bij boeking een annuleringsverzekering af. Deze, vrij goedkope, verzekering geeft rust. Er kan immers van alles mis gaan. Ziekte, ontslag, scheiding of erger. Het kan allemaal maar zo gebeuren in de maanden voordat je vertrekt.

Echter, deze verzekering biedt ook zekerheid als je vliegtuig meer dan 8 uur te laat vertrekt. Dan heb je vrijwel altijd recht op een vergoeding ter waarde van een volle dag vakantie. Dus ook hotel, huurauto en andere vooruit betaalde zaken. Bij meer dan 20 uur vertraging krijg je 2 dagen vergoed en als de vertrek vertraging meer dan 32 uur duurt dan loopt dit op tot maximaal 3 dagen. Let op, dit geldt alleen bij vertrek!

Daarnaast heb je natuurlijk recht op een vergoeding van de luchtvaartmaatschappij voor de opgelopen vertraging. Deze staan los van elkaar. In de praktijk blijkt dat slechts 12% van de passagiers zich van deze rechten bewust zijn.

Dus als je de pech hebt dat je vlucht zo lang vertraagd is dan kan het lonen de kleine lettertjes van je verzekering na te lezen. Je hebt er immers premie voor betaald.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Monarch betaalt 18.000 euro uit aan EUclaim klanten
Volgende blogartikel
Passagiers ontvangen 10 miljoen euro!
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding