Aantal vluchtvertragingen wederom gedaald

EUclaim heeft vluchtincidenten van het eerste kwartaal van 2014 vergeleken met de gegevens van 2012 en 2013. Het gaat om vertrekkende en aankomende vluchten op Nederlandse luchthavens. Hieruit blijkt dat er een forse afname is van het aantal vluchtvertragingen. Ook het aantal annuleringen is behoorlijk gedaald.

Passagiers aan het wachten op een luchthaven

In de luchtvaartindustrie is een vlucht officieel vertraagd vanaf 15 minuten na schematijd. Het aantal vertragingen van meer dan 15 minuten is met 30% gedaald in 2014 ten opzichte van 2013. De grootste verklaring voor deze trend is het uitblijven van een strenge winter, waardoor er minder weer gerelateerde incidenten hebben plaatsgevonden. Echter, als we de vluchten die vertraagd of geannuleerd zijn door buitengewone omstandigheden niet meenemen in het onderzoek blijft de trend doorzetten. Luchtvaartmaatschappijen presteren duidelijk beter in 2014.

Verder is het aantal vertrekvertragingen een stuk hoger dan het aantal aankomstvertragingen.  Dit kan worden verklaard doordat een vertrekvertraging ingehaald kan worden gedurende de vlucht, waardoor er geen aankomstvertraging wordt geregistreerd.  Het risico op een vertrekvertraging wordt vaak in het schema al meegenomen.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Aswolk oefening?
Volgende blogartikel
Ben jij weleens geramd door een trolley?
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding