Aandacht Tweede Kamer voor compensatie bij vertraagde vluchten

Zondag 16 augustus heeft de NOS het artikel Prijsvechters wimpelen claim vertraagde passagiers vaak af in samenwerking met EUclaim gepubliceerd. Aan de hand van dit artikel heeft Henk Leenders van de PvdA Tweede Kamer vragen gesteld aan de Staatsecretaris van Infrastructuur en Milieu.
Stoelen in de Tweede Kamer

Henk Leenders heeft in totaal acht Tweede Kamer vragen gesteld. Alle vragen gaan over de EU-regeling voor compensatie bij vertraagde vluchten.  Leenders vraagt zich af of het aantal gevallen waarin luchtvaartmaatschappijen verplicht zijn een vergoeding te betalen is toegenomen. Of de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ooit boetes opgelegd heeft aan luchtvaartmaatschappijen die frequent claims afwijzen heeft uitgedeeld en of de ILT deze luchtvaartmaatschappijen heeft aangesproken op hun verantwoordelijkheid om vertraagde passagiers een vergoeding te betalen.

Ook vraagt hij of de Staatsecretaris van Infrastructuur en Milieu voorafgaand aan het algemeen overleg op 30 september 2015 te informeren over de naleving van de compensatieregels door de luchtvaartmaatschappijen. En hoe het ervoor staat met de poging van de  Europese Commissie om de EU-regeling op het gebied van compensatie voor passagiers te verduidelijken.

EUclaim is zeer benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen en volgt alles op de voet.

Lees hier de Tweede kamer vragen aan de Staatsecretaris van Infrastructuur en Milieu

Foto: Flickr.com

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Van Nederland naar Rome, welke vliegtuigmaatschappij is het beste?
Volgende blogartikel
Vliegverkeer moet uitwijken voor beschermde schildpadden
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding