5 Tips voor het maken van een fotoboek van je vakantie

De vakantiefoto’s zijn altijd leuk om terug te kijken, zeker als je alweer een tijdje aan het werk bent of aan de studie zit. EUclaim werkt de komende periode samen met Fotofabriek.nl, de topleverancier als het om fotoboeken gaat. Maar hoe maak je nou een fotoboek waar je nog jaren plezier van hebt? We hebben wat tips voor je.

actie euclaim en fotofabriek
  1. Stel het maken van een fotoboek niet uit

Vaak herinner je vlak na de vakantie nog de kleine details die je zo leuk vindt om te onthouden en in je fotoboek te verwerken, zoals de naam van dat ene leuke restaurant, de naam van die charmante ober of de plek waar je het mooiste uitzicht over de zee had. Stel daarom het maken van een fotoboek niet te lang uit. Bovendien beleef je de vakantie helemaal opnieuw wanneer je de foto ’s aan het uitzoeken bent. Je hebt verschillende apps die je kunnen helpen om vast te leggen waar je bent geweest, zoals Been en Polarsteps.

  1. Maak een gezamenlijke map voor je foto’s

Wanneer iedere reisgenoot zijn of haar foto’s in dezelfde map zet heb je de meeste keus aan mooie kiekjes voor je fotoboek. Heb jij bijvoorbeeld net last van tegenlicht op een foto, dan heeft je reisgenoot wellicht een mooiere foto die je kunt gebruiken.

  1. Indeling van je fotoboek

Het kan lastig zijn om een goede selectie te maken van je vakantiefoto’s. Ga er daarom op een rustig moment even goed voor zitten en bepaal hoeveel foto’s je in je boek wilt. Geef ook bijzondere plekken of gebeurtenissen genoeg ruimte. Probeer niet te veel foto’s op een pagina te plaatsen, dan spreekt het beeld niet meer. Geef je foto ’s de ruimte en kies voor een rustige achtergrondkleur en geen drukke motiefjes. Ook is een chronologische volgorde van je vakantie aan te raden als indeling van je fotoboek. Zo blader je letterlijk door je vakantie heen.

  1. Foto’s en tekst combineren

Wil je anekdotes plaatsen bij je foto’s of de locatie waar de foto genomen is? Dan is uitlijning heel erg belangrijk, anders gaat het er al snel rommelig uitzien. Plaats je foto’s niet te dicht bij de rand, dan kunnen er delen wegvallen bij het omslaan van de pagina’s. Bij veel fotoboekprogramma’s zoals die van Fotofabriek.nl, kun je gebruik maken van hulplijnen bij het bepalen van de positie van je tekst ten opzichte van de foto. Probeer niet te veel tekst bij je foto’s te plaatsen maar maak gebruik van korte zinnetjes of een mooie herinnering.

  1. Zo kies je een omslagfoto

Je wilt natuurlijk dat je fotoboek er zo aantrekkelijk uitziet en je vakantie of herinneringen weerspiegelt. Kies voor een grote, scherpe foto die de sfeer van het boek goed weergeeft. De foto moet niet te donker zijn en niet te druk.

Heb jij nog tips voor het maken van een fotoboek of wil je ook zo’n mooi fotoboek maken? Wanneer je tussen 1 augustus en 31 oktober 2018 een claim indient bij EUclaim, krijg je maar liefst 60(!) procent korting op een fotoboek van Fotofabriek.nl! Had je last van vertraging deze zomer? Check dan snel of je recht hebt op een vergoeding.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Zomerse hitte en het effect op het vliegverkeer
Volgende blogartikel
Welke reisverzekering moet ik afsluiten?
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding