5 tips om een jetlag te voorkomen

Verre reizen zijn geweldig. Een andere cultuur, andere taal, ander klimaat en… een andere tijd! Het tijdsverschil tussen je vertrekplaats en eindbestemming kan nogal eens resulteren in een jetlag. Een verstoring van je slaapritme doordat je met het vliegtuig naar een andere tijdszone reist. Meestal is een jetlag met een paar dagen vanzelf over, maar het liefst heb je er helemaal geen last van. Met deze tips voorkom jij die nare jetlag en kun je meteen genieten van je verre reis!

wereldbol tijdzones
  1. Kies de juiste vertrektijd

Als je een lange vlucht gaat maken dan kan het helpen om voor een vlucht te kiezen die s’ avonds op de plek van bestemming aankomt. In dat geval kun je bij aankomst je normale avondroutine uitvoeren. Een hapje eten, warme douche en dan je bed in zodat je uitgerust wakker wordt en klaar bent voor een nieuwe dag. Probeer dan wel in het vliegtuig niet te veel te slapen, een klein dutje kan geen kwaad.

  1. Voldoende vocht, geen alcohol

Veel water drinken zorgt ervoor dat je energielevel op peil blijft. Je voelt je uitgeruster en fitter als je aankomt. Alcohol en koffie zijn juist niet goed tijdens een lange vlucht. Houd het bij vochtrijke drankjes. Eet daarnaast eiwitrijke voeding (vlees, vis, kaas en ei) als je wakker wil blijven tijdens de vlucht. Probeer dit te vermijden als je juist graag wilt slapen.

  1. Draag losse kleding

Denk aan een trainingsbroek en comfortabele zachte stoffen als je lang gaat vliegen. Sneakers zijn ook een aanrader. Je lichaam neemt iets toe in volume als je op grote hoogte bent en dan kan strak zittende kleding vervelend worden.

  1. Zorg dat je een ritme aanhoudt

Sta op een vast tijdstip op en ga op een vast tijdstip naar bed de eerste dagen dat je op je nieuwe bestemming bent. Je lichaam went zo sneller aan het nieuwe ritme. Ook al ben je nog moe, drink een kopje koffie en begin je dag. Je zal er profijt van hebben!

  1. Melatonine doet wonderen

Ben je toch bang voor een jetlag? Neem dan wat melatonine pilletjes mee. Deze kun je gewoon kopen bij de drogist. De eerste dagen helpt het bij het sneller inslapen zodat je lichaam rustig kan wennen aan het nieuwe ritme.

Heb jij nog tips voor andere passagiers om een jetlag te voorkomen? Laat het ons weten!

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
De beste weg naar Australië
Volgende blogartikel
Reizen met kinderen was nog nooit zo makkelijk
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding