1. Boston, Massachusetts

Boston ligt in Massachusetts, een staat ten noorden van New York, op ongeveer 7,5 uur vliegen vanaf Amsterdam. Het wordt ook wel de hoofdstad van New England genoemd. New England is de verzamelnaam van de noordelijkste staten langs de oostkust van de Verenigde Staten. Boston is een levendige stad die de emigratie geschiedenis nog steeds ademt. De Amerikaanse revolutie begon zelfs in Boston. Tijdens je bezoek aan deze stad moet je vooral het adembenemende Harvard college niet vergeten. De sfeer is er zo magisch als je, je kunt voorstellen uit series en films als Gilmore Girls en the social network. Bezoek uiteraard ook de prachtige kustlijn van Cape Cod en Maine tot Martha’s Vinyard.

Vliegen naar Boston doe je binnen 7,5 uur vanaf Amsterdam via met KLM of Delta. Deze tickets zijn wel vrij prijzig, meer dan €500. Voor minder dan €300 vlieg je al retour met WOW-air via IJsland. Je doet er dan ongeveer 10 uur over. Ook via Dublin reis je makkelijk en snel met Aer Lingus naar Boston.

boston skyline

  1. Seattle, Washington

Seattle kennen serieliefhebbers vooral als achtergrond van de ziekenhuisserie Grey’s Anatomy. Deze metropool is gelegen in het Noordwesten van de Verenigde Staten en ook wel de gateway naar het natuurpracht van bergen, bossen en parken van de staat Washington. Bezoek zeker de Seattle observatietoren voor een adembenemend uitzicht over de stad en ver daarachter. De Pike Place market moet je absoluut bezoeken. Ook pioneer square en de kleine straatjes eromheen zijn heel gezellig om te ontdekken. Combineer Seattle vooral met een paar dagen natuurschoon. Je kunt wijnvelden en imposante watervallen rondom Seattle ontdekken met een wine & waterfall tour. Ook de nationale parken zoals Olympic national forest en Mount Rainier National park.

Vlieg naar Seattle vanaf Amsterdam Schiphol rechtstreeks met KLM in 10,5 uur. Dit kost je voor een retourticket ongeveer €900. Goedkoper vliegen doe je met Aer Lingus via Dublin of met Icelandair via Keflavik voor ongeveer €500.

seattle skyline

  1. San Francisco, Californië

San Francisco is een van de mooiste en gezelligste steden van de Verenigde Staten. De gemoedelijke sfeer, mooie stranden en hoogteverschillen van de stad maken het een grote stad waar je zeker meerdere dagen voor nodig hebt om te ontdekken. Het leuke? Je kunt na je Citytrip genieten van een paar heerlijke relaxdagen aan het strand. Bezoek de beroemde gevangenis van Alcatraz op het gelijknamige eiland, bewonder de oude Golden Gate bridge en neem het treintje door lombard street. Plan ook een dagtrip naar het Yosemite National Parc in. Deze kans krijg je niet vaak!

San Francisco ligt niet om de hoek. Trek er daarom zeker een week voor uit! Je vliegt binnen 11 uur met KLM direct naar San Francisco voor €900. Aardig aan de prijs dus! Met een tussenstop reis je via Dublin of Londen voor minder dan €500. Je doet er dan wel bijna 15(!) uur over.

san francisco at sunrise

  1. New York City, New York

Natuurlijk komt New York in dit lijstje voor! De stad die nooit slaapt, waar we talloze films en series hebben zien afspelen en waar de gebouwen tot in de hemel rijken. Van de empire state building tot de Brooklyn bridge. Het vrijheidsbeeld tot Staten Island en shoppen in lower Manhattan tot de warenhuizen op 5th avenue. Pak ook zeker het Metropolitan museum of Art mee en een show op broadway. Dat is een onvergetelijke ervaring.

Naar New York City kun je steeds goedkoper vliegen! Met KLM en Norwegian vlieg je direct en binnen acht uur naar de big apple! Een retourticket met Norwegian kost je rond de €350. Reis je met een tussenstop in Londen, dan kan het nog goedkoper. Voor minder dan €300 heb je dan een retourtje New York te pakken! Je vliegt dan binnen 11 uur naar New York met British Airways en Iberia.

new york buildings

  1. Dallas, Texas

Het zuidelijke Texas is de cowboystaat van de Verenigde Staten en de gateway naar het leven op de prairie en de moerassen van Mississippi en Louisiana. De zuidelijke staten staan bekend om hun vaderlandsliefde en rijke muziekhistorie variërend van de blues en jazz tot de country oorsprong in Nashville, Tennessee. Dallas geeft je een kijkje in het leven van de ‘deep south’ en het moderne leven in een stad waar nog steeds de cowboymode de boventoon voert. Bezoek de Dallas heritage village, pioneer plaza en de Dallas zoo. Je leert meer over de historie van Texas en de eerste bewoners van de nieuwe wereld. Tip: bezoek naast Dallas een ranch buiten de stad. Leef als een cowboy- of girl en geniet van eindeloze zonsondergangen op de prairie.

Vlieg naar Dallas Fort Worth via Londen of Keflavik binnen 13 uur. Een retourticket kost je ongeveer €500.

dallas skyline in de nacht

De steden in de VS zijn prachtig en vaak heel goed te combineren met imposant natuurschoon. Het wordt wel een lange vlucht, maar ook daar hebben we tips voor! Wat zijn jouw favoriete steden in de Verenigde Staten en waarom? Laat het ons weten in een reactie.

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding