Woensdag 13 februari Brussels Airlines vluchten geannuleerd door staking België

Een nationale staking in België dupeert aankomende woensdag meer dan 16.000 passagiers van Brussels Airlines. Alle 222 vluchten van de Belgische luchtvaartmaatschappij zijn geannuleerd.

brussels airlnes vliegtuig op landingsbaan

Nationale staking van Belgische vakbonden

Belgische vakbonden hebben voor aankomende woensdag, 13 februari, een nationale staking afgekondigd om hogere lonen, pensioenen en uitkeringen af te dwingen van werkgevers en de regering. Daarnaast willen de vakbonden dat ook de secundaire arbeidsvoorwaarden verbeterd worden.

Vooral Brussels Airlines passagiers gedupeerd door staking

Brussels airport verwacht dat de impact van de staking zo groot zal zijn dat uit voorzorg alle vluchten van Brussels Airlines geannuleerd zijn. Passagiers van alle 222 Brussels Airlines vluchten zouden een alternatieve vlucht aangeboden krijgen of hun geld terug kunnen krijgen. Ook passagiers van TUI Fly België hebben last van de staking. Alle 36 geplande vluchten voor aankomende woensdag zijn verplaatst naar vliegvelden in Nederland en Frankrijk.   

Geen recht op vergoeding voor annuleringen door Nationale staking België

Passagiers die hinder ondervinden van hun vlucht door de staking aankomende woensdag, hebben helaas geen recht op een vergoeding voor het tijdsverlies. De nationale staking is een buitengewone omstandigheid volgens Verordening 261/2004, waar de luchtvaartmaatschappij niet voor verantwoordelijk is. Wanneer je vlucht geannuleerd is door de staking, heb je recht op een vervangende vlucht of teruggave van de ticketprijs.

[twig_element element="text_panel" title="TIP: Vlucht van of naar Brussel Airport geannuleerd? Je hebt rechten!" text="Was jouw vlucht van of naar Brussel geannuleerd? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding! EUclaim weet precies waar je recht op hebt." button_text="Check je recht" button_link="/check-uw-vlucht" field_size="" trustpilot="0" ]

Vorig nieuwsitem
Donderdag staking grondpersoneel op Düsseldorf Airport
Volgende nieuwsitem
Botsing tussen taxiënde KLM-vliegtuigen op Amsterdam Schiphol Airport
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel