Versoepeling reisadvies Europese landen vanaf 15 juni

Het kabinet wil het reisadvies vanaf 15 juni voor de meeste Europese landen versoepelen. Per die datum willen een aantal andere Europese landen reisbeperkingen opheffen. Code oranje verandert daarmee naar code geel.

zicht op onderkant van KLM toestel

Laatste updates • Update 4 juni 2020 – 11.40 uur

  Update reisadvies

  Per 15 juni geel reisadvies voor meerdere Europese landen

  Afgelopen 3 juni heeft premier Rutte bevestigd dat in ieder geval voor 12 landen code geel gaat gelden, waaronder populaire bestemmingen als Duitsland, België, Italië en Kroatië. In de weken daarna volgen naar verwachting meer landen. Dit betekent dat de luchtvaartmaatschappijen meerdere vluchten gaan uitvoeren. Hou daarom bij uw reisagent of luchtvaartmaatschappij goed in de gaten wat de status van uw vlucht is!

Reisadvies wordt code geel

Uit verschillende bronnen blijkt dat het kabinet dit vandaag – woensdag 3 juni 2020 – zal aankondigen. Momenteel geldt code oranje waarmee alle niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden. Per 15 juni zal dit reisadvies veranderen naar code geel dat verwijst naar ‘let op, er gelden veiligheidsrisico’s’. Het reisadvies kan naar verwachting voor veel Europese landen worden versoepeld, maar mogelijk blijft code oranje toch voor een enkel land actief. Denemarken wil deze zomer bijvoorbeeld geen Nederlandse toeristen ontvangen en bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk moet je eerst twee weken in quarantaine.

Nederlandse toerisme in zomer

Als de reisbeperkingen per 15 juni in Nederland en in een aantal andere Europese landen worden opgeheven, ontvangt Nederland deze zomer weer toeristen uit andere landen uit Europa en omgekeerd. Dit is onder andere goed nieuws voor de luchtvaartmaatschappijen die hierdoor een vluchtschema’s weer langzaam kunnen opstarten.

Luchtvaartmaatschappijen starten vluchtschema op

Als het reisadvies verandert, is dit goed nieuws voor de luchtvaartmaatschappijen. Na maanden zo goed als stil te hebben gestaan door het coronavirus, kunnen zij dan weer langzaam de vluchtschema’s opstarten. De luchtvaartmaatschappijen houden de maatregelen en restricties van hun bestemmingen nauwlettend in de gaten.

Actueel overzicht luchtvaartmaatschappijen

We geven hieronder een overzicht van de huidige stand van zaken van een aantal luchtvaartmaatschappijen. Gezien de constant wijzigende situatie adviseren wij om de meest recente informatie ten alle tijden na te gaan bij de luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie waarbij u heeft geboekt.

Transavia
Door de versoepeling van de regels in verschillende landen, start Transavia vanaf 4 juni weer langzaam met vliegen naar bestemmingen zoals Malaga, Lissabon en Faro. Vanaf 11 juni wordt het vluchtschema uitgebreid met Alicante en Porto en per 15 juni met Athene.

KLM
KLM onderhoudt een sterk gereduceerd netwerk met een aangepast vluchtschema. Per 1 juli breidt KLM het routenetwerk verder uit, met name in Zuid-Europa.

easyJet
Vanaf 1 juli vliegt easyJet weer vanaf Schiphol en hervat de luchtvaartmaatschappij geleidelijk 35 routes.

TUI
Per 1 juli is TUI er klaar voor om de vliegvakanties weer op te starten, met als voorwaarde dat het reisadvies inderdaad wordt aangepast. In eerste instantie is een beperkt aanbod beschikbaar zoals de Griekse eilanden Kreta, Kos, Rhodos en Zakynthos, de Spaanse eilanden Gran Canaria, Tenerife en Mallorca en het Turkse Antalya. 

Let wel: de reisadviezen zijn onder voorbehoud want als het coronavirus weer oplaait, kunnen de reisadviezen worden aangescherpt. • Heb je een corona-voucher voor een geannuleerde vlucht?

  En twijfel je of de voucher aan de regels voldoet? EUclaim kan jouw voucher checken! Bij deze service controleren we de voucher op rechtmatigheid en we bewaken de vervaldatum. Daarnaast verzorgen we ook alle communicatie met de luchtvaartmaatschappij.


  Meld je voucher nu aan!

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Hackers stelen data van negen miljoen easyJet passagiers
Volgende nieuwsitem
Keuze tussen voucher of geld terug bij KLM, Transavia en TUI
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
2 Commentaren
Nieuwste
Oudste most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Francien Theunissen
3 jaren geleden

Als ik mijn geld terug wil van tui kan dat dan

Malu
3 jaren geleden

Dag Francien, betreft het een pakketreis of losse vliegtickets? Aan de hand daarvan geven we je graag concreter advies. ~Malu

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding