Storm Ciara ontregelt vliegverkeer op Schiphol

De storm Ciara heeft alleen op zondag 9 februari 2020 voor 286 annuleringen en 16 lange vertragingen gezorgd. Door de stevige westenwind heeft de storm vandaag, op dinsdag 11 februari 2020, nog steeds impact op het vliegverkeer op Schiphol.

Vliegtuigvleugel met een donkere lucht

Geannuleerde vluchten door storm Ciara

Het vliegverkeer in Nederland en de rest van Europa is ontregeld door de storm. Door de slechte weersomstandigheden in Europa waren er 2450 annuleringen en 260 lange vertragingen op zondag 9 februari. Dit waren voornamelijk vluchten naar Europese bestemmingen, waaronder een Air Europa vlucht vanuit Madrid dat moest terugkeren nadat het vijf keer tevergeefs probeerde te landen op Amsterdam. Door een stevige wind vanuit het westen waren er beperkt landingsbanen op Schiphol beschikbaar. Dit heeft ervoor gezorgd dat er vluchten werden geannuleerd of een doorstart moesten maken.

90 vluchten geannuleerd op Schiphol

De storm is vandaag, op dinsdag 11 februari 2020, minder zwaar dan de voorgaande dagen. Het heeft echter nog steeds impact op het vliegverkeer. Door een sterke westenwind op Schiphol kunnen vliegtuigen alleen landen op de Buitenveldertlaan. De luchtvaartmaatschappij KLM heeft daarom de keuze gemaakt om 74 vluchten te schrappen. Dit zorgt voor een totaal van 90 annuleringen op de dinsdagochtend.

Je rechten bij annulering door storm Ciara

Wanneer je vlucht geannuleerd wordt door de storm, heb je als passagier geen recht op een vergoeding. Dit is een buitengewone omstandigheid waar de luchtvaartmaatschappij geen invloed op heeft. Je hebt wel recht op verzorging tijdens de vertraging en een vervangende vlucht of teruggave van de ticketprijs in het geval van annulering. Heb je extra kosten gemaakt vanwege vluchtannulering? EUclaim kan u helpen bij het terugvragen van deze kosten.

Meer informatie over vluchtannuleringen in februari 2020 kun je lezen op: NU.nl

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Vluchten geannuleerd naar China vanwege uitbraak Corona virus
Volgende nieuwsitem
Onrustig weekend voor vliegverkeer Europa
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding