Luchthaven vertraging

Staking NS: regionale staking midden Nederland wordt landelijke staking

Utrecht Centraal ligt er vandaag verlaten bij en niet alleen Utrecht Centraal maar bijna alle NS stations in Nederland. In plaats van een regionale staking in Midden Nederland heeft NS personeel gisterenavond besloten de staking landelijk door te zetten.

Staking NS Midden Nederland

Landelijke staking

Om betere CAO voorwaarden te verkrijgen heeft het NS personeel vorige week een estafettestaking aangekondigd. Vandaag was regio Midden Nederland aan de beurt. De consequenties van deze regionale staking waren dusdanig groot dat het een landelijke staking is geworden.

Waarom geen regionale staking?

Utrecht Centraal ligt letterlijk in het hart van Nederland Een dienstregeling zonder Utrecht Centraal station is volgens de NS niet mogelijk. De impact van een regionale staking zou zo groot zijn dat een landelijke staking de enige logische oplossing was. Het alternatief, bussen inzetten, zou een onmogelijk opgave zijn omdat er simpelweg niet voldoende tijd was om binnen het korte tijdsbestek een dienstregeling op te zetten.

Hoe kom je op jouw luchthaven?

De verbinding tussen Amsterdam Centraal en Schiphol blijft wel van kracht. Schiphol blijft per trein bereikbaar, weliswaar ‘maar’ 4 keer per uur.

Eindhoven Airport, Rotterdam de Hague Airport, Maastricht Aachen Airport en Groningen Eelde Airport zijn met NS niet te bereiken.

Regel een lift via vrienden of familie. Kom met eigen vervoer of kijk of er reguliere busverbindingen zijn.

Wat kun je doen?

Heb jij al een kaartje gekocht voor vandaag? Lees hier wat de mogelijkheden zijn. https://www.ns.nl/uitgelicht/interessant-voor-u/vergoeding-staking.html

Hebben de stakingen van de NS, ervoor gezorgd dat jouw (vlieg)reis niet is begonnen of niet is geëindigd zoals gepland? Laat het ons onder dit bericht weten.

Heb jij problemen ondervonden tijdens je vlucht?

Heb jij andere problemen ondervonden tijdens je vlucht. Check nu hier of je kunt claimen.

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding