Luchthaven vertraging

Reisadvies aangepast voor Zweden, Oostenrijk, Slovenië en Kroatië

26 augustus 2021

Op donderdag 26 augustus 2021 heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken aangekondigd dat het  reisadvies voor verschillende landen veranderd wordt. De verandering van het reisadvies geldt voor Zweden, Oostenrijk, Slovenië en Kroatië.

Stad Hvar in Kroatie

Code geel voor verschillende Europese bestemmingen

Het ministerie heeft bekendgemaakt dat vanaf morgen, vrijdag 27 augustus, verschillende Europese bestemmingen van oranje naar geel veranderen. Het gaat om de volgende bestemmingen:

 • Zweden
 • Oostenrijk
 • Slovenië
 • Kroatië

De veranderingen van reisadvies zorgt ervoor dat reizigers vanaf zondag 29 augustus, dus twee dagen later, een coronabewijs moeten laten zien als ze vanuit die landen naar Nederland komen.

Alleen groen of geel reisadvies binnen Europa

Straks heeft bijna heel Europa een geel reisadvies, behalve een aantal Oost-Europese landen en Duitsland na. Zij hebben een groen reisadvies. Het kabinet heeft eerder besloten om binnen de EU alleen nog gele en groene reisadviezen te hanteren, zodat reizigers niet meer bang hoeven te zijn voor een geannuleerde reis door een negatief reisadvies.

Wat zijn je rechten bij een geannuleerde vlucht vanwege corona?

Is je vlucht geannuleerd vanwege corona? Dan is het fijn om te weten dat je als passagier rechten hebt. Zo heb je recht op een teruggave van de reiskosten als je reis vanwege het coronavirus geannuleerd wordt. Omdat het coronavirus een buitengewone omstandigheid is, heb je geen recht op een vergoeding voor het tijdsverlies volgens Verordening 261/2004.

Meer over vliegen en reisadviezen

 • 2021-06-23

  Reisadvies verandert voor Frankrijk, Spanje en meer Europese bestemmingen

  Op woensdag 23 juni 2021 heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken aangekondigd dat het  reisadvies voor verschillende landen en regio’s veranderd wordt. De verandering van het reisadvies geldt onder meer voor Frankrijk, Spanje, België en Lissabon.

 • 2020-10-27

  Reisadvies verandert voor Griekse en Canarische eilanden, Italië en Oostenrijk

  Op maandag 26 oktober heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt dat het  reisadvies voor verschillende landen en regio’s veranderd wordt. De verandering van het reisadvies geldt voor de Griekse en Canarische eilanden, Italië en Oostenrijk.

 • 2020-08-17

  Oranje reisadvies en quarantaine voor diverse bestemmingen vanwege corona

  Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft voor een aantal gebieden opnieuw reisadviezen aangescherpt vanwege het coronavirus. Vanaf 16 augustus geldt code oranje voor onder andere Brussel, Parijs, Madrid, Mallorca en Ibiza.

Geschreven door

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie. Bekend van VPRO, NOS, Emerce en AD.

Meer over Jerrymie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding