Meer gedupeerde passagiers in zomer 2018

In de zomermaanden juni, juli en augustus hebben ruim 362.000 passagiers problemen gehad met hun vakantievlucht. Dit is 37,5% meer dan in de zomer van 2017. Dit blijkt uit het onderzoek van EUclaim.

landend vueling vliegtuig op vliegveld

60% meer geannuleerde vluchten

Afgelopen zomer zijn met name het aantal geannuleerde vluchten explosief gestegen. In de maanden juni en juli zijn het aantal annuleringen bijna verdubbeld in vergelijking met 2017. In de maand juni moesten veel luchtvaartmaatschappijen vluchten annuleringen door de stakingen van de Franse luchtverkeersleiding. Deze staakten alle weekenden in de maand juni. In juli werden veel vluchten geannuleerd door slecht weer in Europa. Uit het onderzoek van EUclaim blijkt dat er juist in augustus meer lange vertragingen waren. De vertragingen kwamen voornamelijk door mindere prestaties van luchtvaartmaatschappijen Royal Air Maroc, Vueling en Transavia.

Bekijk ook het artikel op AD.nl en De Gelderlander.

Vertraagde of geannuleerde vlucht: wanneer recht op vergoeding?

Niet alle gedupeerde passagiers van afgelopen zomer hebben recht op een vergoeding. Omstandigheden als stakingen van de luchtverkeersleiding en slecht weer zijn situaties waarbij passagiers geen recht hebben op een vergoeding. Dit is vastgelegd in Verordening 261/2004. Ruim 75% van de gedupeerde passagiers deze zomer hebben wel recht op een vergoeding. Deze kan oplopen tot €600 per persoon. Heb jij deze zomer gevlogen? Werd je vlucht geannuleerd of was je meer dan drie uur vertraagd? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding. Controleer je vluchtgegevens in onze calculator en wij geven je direct gratis advies.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Jouw rechten bij nieuwe stakingen van Ryanair cabinepersoneel
Volgende nieuwsitem
Passagiers recht op vergoeding bij staking Duitse Ryanair personeel
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding