Luchthavenpersoneel staakt vrijdag in Helsinki

De stakingsdrift zet door in Europa deze week. Was het maandag en dinsdag nog Berlijn die geteisterd werd door geannuleerde vluchten, dit keer is Helsinki aan de beurt. Al negentig vluchten zijn geannuleerd op vrijdag 17 maart.

vertrekhal helsinki airport
©: Helsinki airport

Het zijn vooral vluchten van Finnair die getroffen worden door de staking van het luchthavenpersoneel. Finnair is de grootste vliegtuigmaatschappij die vluchten van en naar Helsinki uitvoert. Het gaat vooral om binnenlandse vluchten en vluchten binnen Europa die uitvallen. Ook Nederlandse passagiers ondervinden dus hinder van de staking. De acties zijn gepland op vrijdag tussen 15.00 en 19.00 uur.

Staking luchthavenpersoneel is een buitengewone omstandigheid

Net als de staking van luchthavenpersoneel in Berlijn afgelopen week, geldt deze staking als een buitengewone omstandigheid. De vliegtuigmaatschappij heeft geen invloed op het luchthavenpersoneel en is dus niet verantwoordelijk voor de ontstane vluchtproblemen. Passagiers hebben geen recht op een vergoeding. Mocht je vlucht geannuleerd zijn vanwege de staking, dan heb je wel recht op een vervangende vlucht of teruggave van je ticket wanneer je afziet van het reizen.

 

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Staking Berlijn Tegel en Schönefeld weer verlengd
Volgende nieuwsitem
Eerste staking Italiaanse luchtverkeersleiding van 2017
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding