Kaagbaan Schiphol twee weken dicht voor onderhoud

De Kaagbaan gaat twee weken dicht voor gepland onderhoud. Tussen 24 februari en 11 maart 2019 is de landingsbaan dicht. Voor inwoners gaat het onderhoud tijdelijk meer geluidsoverlast opleveren.

vertrek amsterdam schiphol airport met verkeerstoren

Onderhoud Kaagbaan hindert mogelijk vliegverkeer

De sluiting van de Kaagbaan zal niet direct een gevolg hebben voor het vliegverkeer, wat ingepland wordt op de andere landingsbanen van Amsterdam Schiphol Airport. Toch kan de windrichting hier een grote rol spelen. Wanneer er een strakke Zuiderwind is heeft Schiphol een probleem, dan is de Kaagbaan een van de weinige banen die, normaal gesproken, gebruikt kan worden. Passagiers die tussen 24 februari en 11 maart 2019 met vertragingen of annuleringen te maken krijgen, hebben recht op een vergoeding voor het tijdsverlies.

De Kaagbaan wordt vernieuwd tijdens voorjaarsvakantie

De Kaagbaan van Schiphol wordt in de voorjaarsvakantie vernieuwd. Deze krijgt nieuwe baanmarkering, nieuw asfalt en een deel van de baanverlichting krijgt LED-lampen. Tijdens de sluiting wordt vliegverkeer omgeleid naar de Aalsmeerbaan, Buitenveldertbaan en de Zwanenburgbaan. Omwonenden zullen meer last van geluidshinder hebben tijdens de sluiting.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Piloten easyJet dreigen met staking
Volgende nieuwsitem
Sluiting luchtruim Pakistan leidt tot annuleringen vluchten
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding