EUclaim wil geen geduvel met KLM

KLM-bestuurder Erik Varwijk is woedend op vertragingsclaimbedrijf EUclaim. Volgens hem brengt het bedrijf het voortbestaan van KLM in gevaar door beslagleggingen op betaalrekeningen. Quote belde Hendrik Noorderhaven, oprichter van EUclaim.

Quote: Mijnheer Noorderhaven, wat is er aan de hand?

Hendrik Noorderhaven:
We hadden in februari en maart een flink bedrag van KLM tegoed vanwege door de rechtbank toegewezen claims. Normaalgesproken betalen ze altijd keurig, maar nu ineens niet.

Dus u legde meteen beslag?
Nee, we hebben een herinnering gestuurd en daarna nog een. Toen hebben we de vonnissen, die meteen uitgevoerd mochten worden, laten betekenen bij KLM.

En toen legde u beslag?
Welnee, toen betaalde de KLM. Maar ze betaalden alleen de kosten voor de deurwaarder niet. Een beetje jammer.

Beslag?
De deurwaarder heeft toen inderdaad een beslag laten leggen op een rekening van de KLM bij de Royal Bank of Scotland. Blijkbaar stond daar heel veel geld op en het bestuur van de luchtvaartmaatschappij was daar heel erg boos over. Maar ja, als ze nou hadden gereageerd op ons, of de deurwaarder dan hadden we heus wel even kunnen wachten. We hebben ze zelfs nóg meer herinneringen gestuurd.

Is het niet wat vreemd om beslag te leggen op een complete rekening als u maar een paar duizend euro krijgt?
Ik weet ook niet precies wat er gebeurd is, want normaal zou het beslag inderdaad niet de hele rekening treffen, volgens mij. Hoe dan ook, als KLM nou gereageerd had, dan had het zo ver helemaal niet hoeven te komen.

En nu?
We willen helemaal geen gedonder met de KLM. Erik Varwijk heeft ons uitgenodigd voor een gesprek en dat is ook wel een verandering. We proberen al jaren een afspraak te maken, maar we zien elkaar alleen maar in de rechtbank. We moeten het nu niet zo ver laten komen.

Hoe gaat het eigenlijk met EUclaim?
Ik ben tevreden. We hebben een slagingspercentage van boven de 90%. Jammer dat de luchtvaartmaatschappijen het structureel met ons oneens zijn, ze vinden de wetgeving verkeerd. Maar tot aan de Hoge Raad krijgen we gelijk. Slechts 0,3% van de vluchten is vertraagd, en daarvoor zijn de EU regels die wij toepassen gemaakt.

Bron: quotenet.nl

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Minder vertragingen op Schiphol
Volgende nieuwsitem
Transavia beroept zich op overmacht bij vertraging
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding