Vrouw op luchthaven - EUclaim

EUclaim legt na 10 jaar beslag op kerosine Balkan Holiday Air

Passagiers winnen

Op donderdag 10 december heeft EUclaim namens 23 passagiers beslag gelegd op de kerosine van Balkan Holiday Air. De luchtvaartmaatschappij weigert al acht jaar lang om deze passagiers de rechterlijke vergoeding voor een vluchtvertraging uit 2010 te betalen. Door de beslaglegging ontvangen de passagiers na jarenlang wachten eindelijk hun geld.

Nederlandse Rechtbank oordeelde in voordeel van de passagiers

In 2010 liepen meerdere passagiers een lange vluchtvertraging op met de luchtvaartmaatschappij Balkan Holiday Air. Op basis van Verordening 261/2004 hebben de passagiers recht op een vergoeding van €400 per persoon voor het tijdsverlies. Hiervoor dienden 23 gedupeerde passagiers bij EUclaim een claim in. Nadat de maatschappij weigerde te betalen, zijn wij rechtszaken gestart om het gelijk van de passagiers te behalen. De Nederlandse rechtbank heeft hierin positief geoordeeld, maar helaas kwam er nog geen betaling. Na allerlei wegen te hebben bewandeld de afgelopen jaren, kwam vandaag eindelijk het verlossende woord; de passagiers worden betaald!

Beslaglegging kerosine dwingt Balkan Holiday Air tot betaling

Na jaren van afwezigheid landde vandaag een vliegtuig van Balkan Holiday Air op Rotterdam The Hague Airport. Dit was voor EUclaim de kans om Balkan Holiday Air te dwingen tot betaling van de vergoeding over te gaan. Binnen enkele uren kwam het verlossende woord, de maatschappij gaf aan over te gaan tot betaling van de openstaande claims. Wanneer EUclaim het geld heeft ontvangen, zullen wij de vergoedingen zo spoedig mogelijk overmaken naar de gedupeerde passagiers. Zij zullen na 10 jaar eindelijk hun geld ontvangen.

TIP: Je kunt tot twee jaar terug vluchtvertragingen claimen. EUclaim helpt!

In Nederland kunnen claims nog worden ingediend bij de Rechtbank twee jaar na de vliegdatum. Wil jij weten of je nog recht hebt op een vergoeding voor een vertraagde of geannuleerde vlucht uit het verleden? Check de vlucht in onze calculator en wij geven je meteen vrijblijvend advies.

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding