Cabinepersoneel Lufthansa staakt op 7 en 8 november

Duitse luchtvakbond UFO heeft opnieuw het cabinepersoneel van Lufthansa opgeroepen om te staken. Leden van de vakbond leggen vanaf donderdag 7 november dan ook 48 uur het werk neer. De directie van Lufthansa overweegt juridische stappen te ondernemen om de staking tegen te houden.

Lufthansa vliegtuig in de lucht

Ruim 1300 vluchten geannuleerd door Lufthansa staking

Op woensdag 6 november 2019 werd bekend dat de staking van Lufthansa cabinepersoneel enkel Lufthansa vluchten treft. Dit houdt in dat er meer dan 1300 vluchten van Lufthansa zijn geannuleerd op 7 en 8 november. Is jouw vlucht geannuleerd door de staking van cabinepersoneel? Check dan eenvoudig in onze calculator waar je recht op hebt. 

Vakbond UFO eist hogere lonen

De luchtvaartvakbond UFO wil met de staking aankomende donderdag en vrijdag hogere lonen afdwingen. Lufthansa probeert de staking te voorkomen bij de rechter. Ook het cabinepersoneel van dochtermaatschappijen Eurowings en SunExpress zullen waarschijnlijk gehoor geven aan de stakingsoproep. Op 20 oktober staakte cabinepersoneel van Lufthansa, Eurowings en SunExpress ook al voor hogere lonen. Tientallen vluchten werden destijds geannuleerd door de staking. Er werken meer dan 25.000 cabinemedewerkers bij Lufthansa en haar dochtermaatschappijen.

Vlucht geannuleerd door staking cabinepersoneel Lufthansa

Wordt jouw vlucht geannuleerd vanwege de staking van het cabinepersoneel bij Lufthansa, Eurowings of SunExpress? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding tot €600 per persoon voor het tijdsverlies. Wanneer je vlucht plotseling wordt geannuleerd en je moet wachten op een vervangende vlucht, is de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk voor jouw verzorging. Vanaf twee uur vertraging heb je recht op eten en drinken en bij langere vertragingen ook op een hotelovernachting. Twijfel je over je rechten bij een staking? Neem dan gerust contact met ons op!

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Boeing kampt nu ook met technische mankementen Boeing 737 NG
Volgende nieuwsitem
Vals alarm over kaping Air Europa vlucht op Schiphol
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding