Amsterdam Schiphol Airport is goedkoop

Schiphol was vorig jaar even goedkoop als Dubai. Het afgelopen jaar behoorde Schiphol tot de goedkoopste grote luchthavens van Europa. Goed nieuws vindt staatssecretaris Sharon Dijksma.

schiphol airport
©: Conscious Travel Guide

Londen heeft de duurste vliegvelden

Er wordt jaarlijks gekeken hoeveel vliegtuigmaatschappijen kwijt zijn aan luchthavengelden en belastingen op de vliegvelden in Europa. Sinds vorig jaar is Schiphol ruim dertien procent goedkoper geworden. De duurste luchthavens van Europa zijn London Heathrow, Frankfurt en London Gatwick. Twee Britse luchthavens in de top 3 laat zien dat het Verenigd Koninkrijk hard aan het werk moet om haar concurrentiepositie te behouden. De overige dure luchthavens in Europa zijn Parijs Charles de Gaulle, Zurich, München, Madrid en Brussel-Zaventem.

Schiphol komt dus niet voor in het bovenstaande lijstje.

Van alle grote vliegvelden was alleen Istanbul goedkoper dan Schiphol.

Na 2017 stijgen de tarieven weer

Vliegtuigmaatschappijen kunnen in 2017 nog profiteren van de lage luchthavengelden. Vanaf 2018 gaan deze weer omhoog, mede om de kosten van de nieuwe terminal te dragen die Schiphol aan het bouwen is. Ook de extra kosten voor de beoogde passagiersgroei moeten gecompenseerd worden.

 

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Ryanair opent de aanval op Eindhoven Airport
Volgende nieuwsitem
Aangekondigde staking: Alitalia schrapt 60% van alle vluchten
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding