Alitalia stevent af op faillissement

Al maanden verkeert de Italiaanse vliegtuigmaatschappij Alitalia in financiële problemen. Pogingen tot een reorganisatie mislukten en ook een laatste reddingsplan werd door de werknemers afgewezen. Afgelopen dinsdag is de ‘extraordinary administration’ procedure van start gegaan, deze kan leiden tot een officieel faillissement van de vliegtuigmaatschappij.

logo Alitalia op staart geparkeerde vliegtuigen
©: TravMagazine

Reddingsplan van de baan

Een lager loon en minder banen, dit voorstel was onderdeel van het reddingsplan wat vorige week werd afgewezen door de werknemers van Alitalia. In 2008 ging Alitalia ook al failliet, maar maakte toen een doorstart. Sinds 2014 is Etihad Airways voor 49 procent eigenaar van de grootste Italiaanse vliegtuigmaatschappij. Etihad wil echter geen extra geld in Alitalia steken.

Sinds dinsdag wordt de vliegtuigmaatschappij bestuurd door drie bewindvoerders. Zij gaan uitzoeken welke mogelijkheden er nog zijn voor het noodlijdende bedrijf. Dit kan een volledige verkoop betekenen, een faillissement dus. Het is ook een optie dat een nieuwe strategie de maatschappij flink laat slinken, waardoor het wel blijft bestaan maar in kleinere vorm verder gaat. Wat dit gaat betekenen voor het lid van de Skyteam alliantie, waar onder andere ook codeshare-partner KLM bij aangesloten is, is nog niet duidelijk.

Vluchten blijven doorgaan

De vliegtuigmaatschappij laat weten dat de vluchten voorlopig gewoon doorgaan en niet worden geannuleerd. Passagiers kunnen ook gewoon nog nieuwe vluchten bij de Italiaanse vliegtuigmaatschappij boeken. 

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Het Europees Hof doet uitspraak over Birdstrike
Volgende nieuwsitem
Vliegtuigmaatschappij is verantwoordelijk voor informeren passagiers over vluchtwijzigingen
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding