Het leed dat vliegtuig boarden heet

Vele doctoren, professoren en ingenieurs hebben hun hoofd gebogen over hoe nu het snelst passagiers in een vliegtuig te laten stappen.

Vluchtinformatiebord op de luchthaven

Dr. Steffen heeft de meest snelle manier bedacht. De strekking van zijn systeem is om eerste de raampassagiers te laten instappen op de oneven rijen, vervolgens de raampassagiers voor de even rijen. Het zelfde systeem voor de middelste stoel van het vliegtuig en als laatste de gangpad stoel. De grootste winst die in dit systeem wordt behaald is dat passagiers elkaar niet in de weg zitten bij het opbergen van hun bagage en voldoende ruimte hebben om zich te bewegen.

Op papier is dit prachtig, maar helaas werkt het niet in de praktijk. Waarom is dit?

  1. Passagiers die samen reizen zitten normaliter naast elkaar. Op de manier van dr. Steffen zullen zij apart van elkaar moeten instappen. Dit zal niet prettig zijn als je bijvoorbeeld reist met kinderen.
  2. Bij het starten van de boarding procedure moet iedereen aanwezig zijn. Ook dit is een utopie.
  3. Passagiers die eenmaal zitten moeten niet nogmaals opstaan om toch nog iets uit de handbagage te willen pakken, dan is gelijk het hele systeem in de war.

De meeste maatschappijen hanteren de manier om passagiers van achteren naar voren in te laten stappen. Dit blijkt toch de meest efficiënte manier die haalbaar is. En zelfs met deze relatief makkelijke manier loopt het regelmatig stroef, doordat mensen toch niet luisteren naar de volgorde van rijen of de grote handbagage koffers niet in de bak krijgen. Echter, het toppunt blijft toch de passagiers die als één van de eerste het vliegtuig ingaat, zijn bagage opruimt en zich al vastsnoert in zijn riem op de gangpad stoel. Vervolgens kijkt hij zeer moeilijk wanneer de passagiers van de middelste stoel en raamkantstoel vragen of ze er langs mogen. Met een chagrijnig hoofd en zeer veel moeite staat hij, als je geluk hebt, op zodat je kunt passeren. De twaalf uur durende vlucht begint dan in ieder geval gezellig met de passagiersbuur. Maar niet getreurd, mijn eigen ervaring is toch dat je meestal gezellige mensen tegenkomt naast je in een vliegtuig. Sterker nog, Giel Beelen heeft er zelfs een vriendin aan overgehouden!

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Vliegangst: 10 tips tegen vliegangst
Volgende blogartikel
Transavia kent slechte start voorjaarsvakantie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding