Vluchtvertragingen op Eindhoven Airport door dichte mist

Afgelopen zondag, 30 augustus 2020, heeft Eindhoven Airport last gehad van dichte mist. Hierdoor liepen diverse vluchten vertraging op en moesten meerdere vluchten uitwijken naar andere luchthavens.

passagier wacht op stoel door mist eindhoven airport

Reizigers Eindhoven Airport last van vertraagde vluchten en uitwijkvluchten

Eindhoven Airport is afgelopen zondag getroffen door dichte mist, nadat het KNMI hiervoor code geel had afgegeven. Vooral aankomende vluchten hadden last van de mist, doordat bij het landen van een toestel meer zicht nodig is dan bij het opstijgen. De vluchtproblemen die op Eindhoven Airport zijn ontstaan door de mist bestaan uit meerdere vertraagde vluchten en diverse uitwijkingen naar andere luchthavens.

Wizz Air en Ryanair vluchten uitgeweken naar Maastricht en Weeze

Vlucht W6 3071 en W6 4325 van Wizz Air moesten uitwijken naar Maastricht Airport. Daar is gewacht tot het weer beter werd. Vervolgens vertrokken de vluchten alsnog naar de eindbestemming Eindhoven Airport. Daarnaast is één Ryanair vlucht uitgeweken naar de Duitse luchthaven Weeze Airport. Ryanair heeft haar passagiers met bussen tussen Weeze en Eindhoven vervoerd. Dit laatste had betrekking op vlucht FR 9123 en vlucht FR 9124.

Eindhoven Airport moet landingssysteem opschalen

Het is niet vreemd dat vliegtuigen niet vanaf Eindhoven Airport kunnen vertrekken of kunnen landen bij dichte mist. De luchthaven heeft namelijk de laagste categorie (categorie één) van het Instrumental Landing Systeem (ILS). Daarmee mogen vliegtuigen alleen landen als het zicht minimaal 550 meter is en opstijgen bij meer dan 300 meter. Andere luchthavens, zoals Schiphol Airport en Maastricht Airport, hebben categorie drie. Daar ligt de zichtgrens voor het landen van toestellen op 150 meter. Daardoor kan er op die luchthavens bij mist veel langer worden doorgevlogen. Een woordvoerder van Eindhoven Airport gaf begin dit jaar aan dat het landingssysteem moet worden opgeschaald om ook bij minder meters zicht te kunnen landen en opstijgen.

Vlucht vertraagd door mist? Dit zijn je rechten!

Is jouw vlucht vertraagd door de mist bij Eindhoven Airport? Dan heb je helaas geen recht op een vergoeding voor het tijdsverlies. Mist is namelijk een buitengewone omstandigheid waar de luchtvaartmaatschappij geen invloed op heeft. Je hebt bij een vluchtvertraging vanaf twee uur wel recht op verzorging in de vorm van eten en drinken. Bij langdurige vertragingen kan je ook in aanmerking komen voor een hotelovernachting of vervangend vervoer.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Oranje reisadvies voor Spanje en gebieden van Frankrijk
Volgende nieuwsitem
Ryanair houdt ticketsale in coronatijd voor reizen naar oranje reisgebieden
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding