Vliegveld van Hongkong weer open na demonstraties

De afgelopen twee dagen lag het vliegverkeer op de luchthaven van Hongkong stil. De luchthaven stond vol met demonstranten die ervoor zorgden dat de autoriteiten de luchthaven uiteindelijk moest sluiten in verband met veiligheid.

Uitzicht haven in stad Hongkong

Demonstranten eisen nieuwe democratische hervormingen

In Hongkong is het al weken onrustig. De demonstranten willen graag democratische hervormingen en dat de invloed van China niet verder toeneemt. Daarbij komt dat ze ook eisen dat de huidige leider, Carrie Lam, opstapt. Het blokkeren van de luchthaven had veel invloed voor passagiers van en naar Hongkong. Alle vluchten werden geannuleerd en passagiers konden geen kant op.

Luchthaven Hongkong stelt demonstratieverbod in

Na twee dagen demonstreren vind een van de belangrijkste luchthavens van de wereld het genoeg geweest. Er is per woensdag 14 augustus een verbod ingesteld. De luchthaven mag niet meer gebruikt worden als demonstratiegebied. Vanaf woensdag is de luchthaven weer in gebruik. Passagiers moeten echter nog wel rekening houden met vertragingen.

Passagiers geen recht op vergoeding

Passagiers waarvan de vlucht werd geannuleerd door de problemen op de luchthaven van Hongkong hebben geen recht op een vergoeding. De situatie wordt gezien als een buitengewone omstandigheid volgens Verordening 261/2004. Gedupeerde passagiers die extra kosten hebben gemaakt moeten deze wel terugkrijgen van de luchtvaartmaatschappij waarmee ze zouden vliegen.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Ryanair personeel in Ierland, Engeland en Spanje dreigen met staking
Volgende nieuwsitem
Stiptheidsacties bij cateringservice KLM
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding