Vrouw op luchthaven - EUclaim

Vertragingen en annuleringen door staking luchtverkeersleiding Frankrijk

Waar heb je recht op?

Op 5, 6 en 7 december werd er door de Franse luchtverkeersleiding gestaakt waardoor vluchten van, naar en over Frankrijk lange vertragingen opliepen of werden geannuleerd. Ook op 10 december werd er weer door de vakbonden gestaakt en het lijkt erop dat het einde van de stakingen nog niet in zicht is.

Stakingen bij Franse luchtverkeersleiding duperen duizenden passagiers

Het is de maand van de stakingen bij de Franse luchtverkeersleiders, die massaal in opstand komen tegen de verhoging van de pensioenleeftijd naar 64. Momenteel kunnen de meeste luchtverkeersleiders al vanaf 52 jaar met pensioen. In de rest van Frankrijk ligt de pensioenleeftijd op 62 jaar maar vanwege de vergrijzing en toenemende druk op jongeren wordt de pensioenleeftijd verhoogd. Dit zorgt al maanden voor protesten en onrust in Frankrijk.

Impact ATC-stakingen december 2019

De stakingen in december hebben voor duizenden passagiers hinder opgeleverd. Hieronder een overzicht van de stakingsdata en hoeveel vluchten van en naar Nederland een vertraging van meer dan drie uur opliepen of geannuleerd werden.

Datum

Vertragingen +180 minuten

Annuleringen

5 december 2019

29

63

6 december 2019

6

12

7 december 2019

3

5

10 december 2019

2

2

 

Passagiersrechten bij staking van luchtverkeersleiding

Wanneer je vlucht lang vertraagd of geannuleerd is vanwege een staking van de luchtverkeersleiding heb je geen recht op een vergoeding. Dit is een buitengewone omstandigheid, een overmachtsituatie waar de vliegtuigmaatschappij geen invloed op heeft. Als passagier heb je wel recht op verzorging vanaf twee uur vertraging. Wanneer je vlucht geannuleerd is heb je recht op een vervangende vlucht of teruggave van de ticketprijs. Twijfel je over de reden van de problemen van je vlucht, dan kun je dit altijd eenvoudig bij EUclaim checken.

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel