Touroperator FlyOrange vraagt faillissement aan

De kleine reisorganisatie FlyOrange uit Limburg heeft vrijdag faillissement aangevraagd. Honderden passagiers zijn de dupe van geannuleerde vluchten tussen Marokko en Rotterdam en Brussel Airport. 

man houdt papieren vliegtuig voor vliegtuigraam

Alle vluchten FlyOrange geannuleerd

Honderden reizigers zijn de dupe nu hun vlucht naar Marokko is geannuleerd. Het faillissement van touroperator FlyOrange komt middenin de zomervakantie, waarin veel passagiers op vakantie gaan. FlyOrange doet zich op haar website voor als luchtvaartmaatschappij, maar is eigenlijk gewoon een reisorganisatie. Luchtvaartmaatschappijen Aviatrade en Cobrex zouden worden ingehuurd om vluchten uit te voeren. FlyOrange is niet aangesloten bij een garantiefonds of de ANVR. De luchtvaartmaatschappij Aviatrade en Cobrex zouden in financieel zwaar weer zitten door onbetaalde rekeningen van FlyOrange. In veel gevallen zijn de geboekte vluchten niet eens door FlyOrange betaald. EUclaim kan geen claims indienen bij een luchtvaartmaatschappij die failliet is of op het randje van faillissement staat.

Luchtvaartmaatschappij failliet, wat nu?

Wanneer de luchtvaartmaatschappij faillissement heeft aangevraagd kan EUclaim geen claims meer indienen voor vergoeding. Daarom worden er dan ook geen claims meer geaccepteerd omdat de kans op vergoeding nihil is. Er zijn altijd veel schuldeisers die zich melden bij een failliete luchtvaartmaatschappij en een curator moet bepalen wie nog wat geld kan ontvangen. Grote schuldeisers komen als eerst aan bod. In het geval van FlyOrange is het de touroperator die failliet is, maar de samenwerkingspartner op het gebied van vluchten verkeerd ook in financiële problemen. Zo zou er nog niet betaald zijn voor de vluchten door FlyOrange waarmee de overeenkomst niet geldig is. Het is nu afwachten wat de gedupeerden terug kunnen krijgen. Wij adviseren in ieder geval áltijd te boeken bij een tussenpersoon die aangesloten is bij een garantiefonds zoals de ANVR.

Het tijdstip van het faillissement is opmerkelijk. De meeste luchtvaartmaatschappijen die in financiële problemen verkeren vragen na de drukke zomerperiode faillissement aan. Vorig jaar gingen luchtvaartmaatschappijen Air Berlin, Nikki en Monarch al failliet.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
143 vluchten geannuleerd door staking Ryanair
Volgende nieuwsitem
Passagiers recht op vergoeding bij lange vertraging door stiptheidsacties KLM
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding