Storm hindert vliegverkeer KLM op Schiphol

Het onstuimige weer van afgelopen weekend heeft voor de nodige hinder gezorgd voor het vliegverkeer op Amsterdam Schiphol Airport. Op zaterdag zijn er meerdere vluchten geannuleerd en ook vandaag zijn er weer problemen vanwege de harde wind.

klm vliegtuig op schiphol

KLM annuleert vluchten naar Europese bestemmingen

50 retourvluchten zijn vandaag, maandag 11 maart, geannuleerd vanwege de aanhoudende sterke wind rondom Schiphol Airport. Het gaat om Europese vluchten. Waar mogelijk, krijgen de gedupeerde passagiers een alternatieve vlucht aangeboden van KLM. Afgelopen zaterdag werden er al banen gesloten in verband met de storm. De Kaagbaan, Buitenveldertbaan en Oostbaan waren in gebruik voor vliegverkeer, wat een uitzonderlijke combinatie is.

Je rechten bij vluchtannuleringen door storm

Wanneer je vlucht geannuleerd wordt vanwege een weersomstandigheid als storm, heb je als passagier helaas geen recht op een vergoeding. Je hebt wel recht op een vervangende vlucht of teruggave van de ticketprijs. Daarnaast heb je als passagier recht op verzorging in de vorm van eten en drinken tijdens de vertraging.

[twig_element element="text_panel" title="TIP: Vlucht geannuleerd vanaf Amsterdam Schiphol Airport?" text="Amsterdam Schiphol Airport is een drukke luchthaven waar vertragingen en annuleringen geregeld voorkomen. In onze calculator check je eenvoudig en snel of je in aanmerking komt voor een vergoeding." button_text="Check je vlucht" button_link="/check-uw-vlucht" field_size="" trustpilot="0" ]

Vorig nieuwsitem
Europese luchtvaartmaatschappijen pleiten voor hulp overheid bij CO2-reductie
Volgende nieuwsitem
Je rechten bij geannuleerde vluchten door vliegverbod Boeing 737 MAX
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel