Stiptheidsacties bij cateringservice KLM

Vandaag, 15 augustus 2019, houden de medewerkers van KLM Catering Services (KCS) stiptheidsacties onder leiding van vakbond FNV. Dit kan voor vluchtvertraging zorgen en ontbrekende maaltijden aan boord.

vleugel KLM vliegtuig met uitzicht op land

Stiptheidsacties KLM leiden tot vertragingen en ontbrekende maaltijden

De stiptheidsacties van de KCS-medewerkers houdt in dat de medewerkers zich strikt aan de regels houden en niet overwerken. Dit kan leiden tot vertraagde KLM-vluchten en ontbrekende snacks en sandwiches op kortere vluchten. Intercontinentale vluchten mogen niet zonder voldoende maaltijden vertrekken en zullen dus de meeste kans op vertraging hebben.

KLM Catering Services wil betere arbeidsvoorwaarden


De stiptheidsacties van de KLM-medewerkers komen voort uit stukgelopen overleggen met de luchtvaarmaatschappij over het loon. Ook willen de KCS-medewerkers een betere reiskostenvergoding en regelingen die ervoor zorgen dat ze het werk langer vol kunnen houden.

Staking KLM Catering Services is geen buitengewone omstandigheid

De kans dat je KLM-vlucht meer dan drie uur vertraging oploopt is klein, maar mocht dit zich voordoen heb je als passagier recht op een vergoeding tot €600 per persoon. De stiptheidsacties zijn geen buitengewone omstandigheid omdat KLM direct invloed heeft op de omstandigheden van haar personeel.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Vliegveld van Hongkong weer open na demonstraties
Volgende nieuwsitem
Meer dan verdubbeling in vertragingen voor TUIfly
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel