Staking Franse luchtverkeersleiding zorgt voor vertraging in Frans luchtruim

De Franse luchtverkeersleiding staakt vandaag in de departementen Brest en Marseille waardoor er veel vertragingen zijn richting het zuiden van Europa en in Frankrijk zelf. Door de vertragingen zullen ook veel aansluitingen niet gehaald worden op de grote overstapluchthavens van Europa. Ryanair annuleerde uit voorzorg al tientallen vluchten van en naar Nederland deze morgen.

kaartje Europa met actuele vertragingstijden

Je rechten bij een staking van de luchtverkeersleiding

Als je vlucht geannuleerd wordt of vertraging oploopt vanwege een staking van de luchtverkeersleiding heb je helaas geen recht op een vergoeding. Een staking van derden zoals we dat noemen (bagagepersoneel, security of luchtverkeersleiders bijvoorbeeld) wordt gezien als een buitengewone omstandigheid. De vliegtuigmaatschappij is hier niet verantwoordelijk voor.

Recht op vervangende vlucht, teruggave ticket en verzorging

Je hebt wel áltijd recht op een vervangende vlucht als jouw vlucht geannuleerd wordt vanwege een buitengewone omstandigheid. Mocht je af willen zien van het reizen dan krijg je het geld van het ticket terug. Tijdens de vertraging of annulering heb je ook recht op verzorging in de vorm van eten, drinken en eventueel een hotelovernachting als dit nodig is.

Was jouw vlucht meer dan drie uur vertraagd of geannuleerd en weet je niet zeker of dit door de staking kwam? Check dan in onze calculator hieronder eenvoudig en snel jouw recht op een vergoeding!

Was jouw vlucht vertraagd of geannuleerd?

Vorig nieuwsitem
Uitspraak Europees Hof van Justitie: Géén onderscheid in vergoeding vluchtafstand directe of indirecte vluchten
Volgende nieuwsitem
Herfststorm en staking zorgen voor vertragingen en annuleringen

Geef een reactie

Vragen? Chat of bel