Staking Franse luchtverkeersleiding van 13 tot en met 16 januari

De stakingen houden niet op bij de Franse luchtverkeersleiders. Na de laatste staking van donderdag 9 januari wordt er deze week wederom gestaakt door de leden van de vakbonden. Dit keer wordt er vanaf maandag avond 18.00 uur tot en met donderdag gestaakt.

Bovenkant van een luchtverkeerstoren

Staking 9 januari Franse ATC leidt tot 4 annuleringen en gemiste aansluitingen

De laatste staking van de Franse luchtverkeersleiders, die in opstand komen tegen de pensioenplannen van de regering, heeft tot 4 annuleringen van Ryanair geleidt voor Nederlandse passagiers. Vluchten van, naar én over Frankrijk liepen vertraging op. Dit had voor veel passagiers vooral gemiste aansluitingen tot gevolg. De staking van luchtverkeersleiders is een buitengewone omstandigheid. De luchtvaartmaatschappijen zijn niet verantwoordelijk voor deze stakingen.

Nieuwe staking Franse luchtverkeersleiding

Ook deze week begint weer goed met een nieuwe staking van de luchtverkeersleiders. Tussen 18.00 uur op 13 januari en 17 januari kunnen vertragingen oplopen door de staking. Het gaat dan om vluchten van, naar én over Frankrijk. De impact van de staking zal met name op dinsdag 14 januari groot zijn, aangezien deze dag ook de Italiaanse luchtverkeersleiding staakt. De overvliegende vluchten hebben hierdoor minder ruimte om uit te wijken. Ryanair is de enige luchtvaartmaatschappij die in deze situaties vluchten annuleert. Mocht je vlucht geannuleerd zijn heb je helaas geen recht op een vergoeding voor het tijdsverlies. De staking is een buitengewone omstandigheid. Je hebt wel recht op een vervangende vlucht of teruggave van de ticketprijs. Er is nog weinig bekend over de impact van de staking op het Nederlandse vliegverkeer.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Britse luchtvaartmaatschappij Flybe verkeert in financiële problemen
Volgende nieuwsitem
LOT Polish Airlines neemt Duitse chartermaatschappij Condor over
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding