Staking Franse luchtverkeersleiding hindert vliegverkeer begin december

Het is weer zover. Tussen vier en acht december gaat de Franse luchtverkeersleiding staken. Dit zal effect hebben op het vliegverkeer van, naar en over Frankrijk. Ga je volgende week vliegen en heb je last van de staking? Dan heb je bepaalde rechten.

Luchtverkeerstoren op vliegveld

Update 4 december: Air France annuleert 30 procent van vluchten

In verband met de staking van de Franse luchtverkeersleiding heeft Air France voor morgen, 5 december 2019, 30 procent van haar binnenlandse vluchten en 15 procent van haar vluchten van- en naar Frankrijk geannuleerd

Staking van Franse luchtverkeersleiding tussen 4 en 8 december

Zoals het er nu uitziet zullen de Franse luchtverkeersleiders starten met de staking op de avond van 4 december en zal deze duren tot en met de ochtend van 8 december. De kans is aanwezig dat de staking wordt aangepast van 4 tot en met 6 december. De Franse luchtverkeersleiding staat bekend om het beperken van bestemmingsverkeer (van- en naar Frankrijk) én overvliegend verkeer. Omdat er in het winterseizoen minder vluchten zijn zal de invloed van de staking waarschijnlijk beperkt zijn. Voor Nederlandse passagiers kan het wel de nodige gemiste aansluitingen tot gevolg hebben.

Staking luchtverkeersleiding is een buitengewone omstandigheid

Wanneer de luchtverkeersleiding staakt heeft de luchtvaartmaatschappij hier geen invloed op. Het vliegverkeer wordt gereduceerd om een veilige situatie te waarborgen. Je hebt als passagier dan ook geen recht op een vergoeding voor het tijdsverlies wanneer je vlucht meer dan drie uur vertraagd is of geannuleerd wordt. Waar heb je wel recht op?

  • Je hebt recht op een vervangende vlucht bij annulering óf teruggave van de ticketprijs
  • Je hebt recht op verzorging in de vorm van eten, drinken en zo nodig een hotelovernachting
  • Je hebt recht op eventuele teruggave van extra gemaakte kosten (zoals parkeerkosten)

Deze kosten kun je terugvragen bij de luchtvaartmaatschappij.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Nationale staking in Italië op maandag 25 november
Volgende nieuwsitem
Mist hindert vluchten van en naar Eindhoven Airport
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding