Staking cabinepersoneel British Airways gaat twee weken duren

Een deel van het cabinepersoneel van British Airways dreigt twee weken lang het werk neer te leggen vanaf 1 juli. Onderhandelingen over het loon en de CAO van het personeel zijn wederom stukgelopen. 

[youtube_video classes=”” id=”vpwuLIgOWBk” url=”https://www.youtube.com/watch?v=vpwuLIgOWBk” name=”Het cabinepersoneel van British Airways dreigt met stakingen” videooptions=”rel=0″ desc=”Het cabinepersoneel van British Airways dreigt met een twee weken durende staking vanaf 1 juli 2017. Waarom zij willen staken en welke gevolgen dit voor jou heeft, legt Jasmijn uit in het EUclaim nieuws van 20 juni 2017.” durationmin=”1″ durationsec=”41″ uploaddate=”2017-06-20″ thumbnailurl=”https://www.euclaim.nl/wordpress/wp-content/media/nl/2017/06/20-juni0b.jpg”]

Ingetrokken reisvoordelen deelnemers staking

En niet alleen de stukgelopen onderhandelingen zou een reden voor de staking zijn, ook zou British Airways medewerkers die eerder meededen aan een staking op een soort 'zwarte lijst'  hebben gezet waardoor ze geen reisvoordelen meer krijgen zoals gratis of tegen een gereduceerd tarief vliegen.

Instapweigering kan gevolg zijn van minder personeel

Naar verwachting zal het ongemak voor passagiers zich vooral uitten in instapweigeringen. Als er minder cabinepersoneel beschikbaar is mogen er ook minder passagiers mee. Mocht jou dit gebeuren dan is het altijd belangrijk om hiervan bewijs te vragen van British Airways.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Piloten tekort KLM en stroomstoring Zaventem
Volgende nieuwsitem
Blikseminslag op Schiphol resulteert in vertragingen en annuleringen
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments