Slopende staking bij Scandinavian Airlines duurt al zeven dagen

De pilotenstaking bij Scandinavian Airlines gaat bijna haar tweede week in. Oorspronkelijk zou de staking drie dagen duren. Nu er nog steeds geen akkoord op tafel ligt, is het vandaag de zevende dag dat de ruim 1400 piloten van SAS staken. Vandaag, 2 mei 2019, zijn er weer 709 vluchten geannuleerd.

sas vliegtuig op landingsbaan

3890 SAS vluchten geannuleerd in zeven dagen tijd

Het aantal gedupeerde passagiers door de staking bij Scandinavian Airlines (SAS) staat inmiddels op ruim 583.000. Het duurt niet lang meer of het aantal annuleringen staat op ruim 4000. Passagiers die getroffen zijn door de geannuleerde vluchten kunnen gezamenlijk aanspraak maken op een vergoeding van ruim 17,5 miljoen euro. Er is nog geen einde in zicht nu de onderhandelingen tussen SAS en haar piloten niet zijn hervat.

Recht op vergoeding voor staking piloten SAS

Gedupeerde passagiers hebben recht op een vergoeding voor hun geannuleerde vlucht tot €600 per persoon. Een staking van piloten is geen buitengewone omstandigheid volgens Verordening 261/2004. Naast een vergoeding voor het tijdsverlies hebben passagiers recht op een vervangende vlucht of teruggave van het betaalde ticket. Ook eventuele verzorgingskosten komen voor rekening van de Scandinavische luchtvaartmaatschappij.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Passagiers recht op een vergoeding bij staking SAS piloten
Volgende nieuwsitem
Nieuwe staking bij Franse luchtverkeersleiding
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding