Schiphol bereidt zich voor op Brexit

Luchthaven Schiphol is druk bezig met de voorbereidingen op de Brexit. Extra veiligheidscontroles, paspoortcontroles en douanechecks gaan gelden voor reizigers vanuit Groot-Brittannië.

agent in de britse straten

Brexit effect op vliegverkeer Groot-Brittannië 

Momenteel wordt Nederland door zes luchtvaartmaatschappijen naar 26 bestemmingen verbonden met het Verenigd Koninkrijk. De Brexit staat gepland op 29 maart 2019 en komt dus steeds dichterbij. Passagiers die vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland vliegen, krijgen te maken met rijen voor de paspoort- en veiligheidscontroles. Schiphol gaat ruim honderd extra douaniers inzetten om zo de wachtrijen zo kort mogelijk te houden. Passagiers uit het Verenigd Koninkrijk maken veel gebruik van Schiphol als overstapluchthaven. Schiphol is een goed alternatief voor het drukke London Heathrow Airport. Door de extra controles vanwege de Brexit wordt de kans op gemiste aansluitingen groter.

Geen extra controles handbagage voor Britten

Groot-Brittannië heeft met de Europese Unie
afgesproken dat handbagage niet nogmaals door de veiligheidscontrole hoeft. Ook
passagiers die vanuit Nederland naar het Verenigd Koninkrijk willen reizen
kunnen nog gewoon gebruik maken van de automatische paspoortcontroles op
Schiphol.

Gemiste aansluiting door Brexit? Dit zijn je rechten

Er gaat het een en ander veranderen voor Britse passagiers die naar de EU vliegen. Doordat er meer tijd nodig is voor de overstap, zal waarschijnlijk de MCT, de minimale overstaptijd, langer worden voor vluchten van en naar het Verenigd Koninkrijk. Mis je alsnog je aansluiting, dan kun je eenvoudig bij EUclaim je recht op een vergoeding checken. Afhankelijk van je bestemming, kan deze vergoeding oplopen tot €600 per persoon.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Landelijke pensioenstaking treft Schiphol Amsterdam Airport
Volgende nieuwsitem
Ruim 40.000 passagiers de dupe van Belgische luchtverkeersstaking
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding