Ryanair stapt naar rechter om Nederlandse pilotenstaking

De Nederlandse piloten van Ierse budgetmaatschappij Ryanair willen zich vrijdag aansluiten bij de pilotenstaking van hun collega’s in andere Europese landen. Ryanair heeft een kortgeding aangespannen tegen vakbond VNV waarover de rechter deze ochtend uitspraak doet.

pilotenstaking Ryanair

Update: Er wordt vrijdag 10 augustus door piloten Ryanair gestaakt

De rechtbank in Haarlem heeft zojuist bepaald dat de staking van Ryanair piloten door mag gaan. Er zal dus morgen gestaakt worden. Vooral vluchten van en naar Eindhoven Airport worden getroffen door de staking. Passagiers hebben recht op een vergoeding.

Nederlandse Ryanair piloten gaan staken

De Nederlandse Ryanair piloten willen zich aansluiten bij de staking van vrijdag. Belgische, Zweedse, Duitse en Ierse collega’s gaan op de barricaden vanwege aanhoudende conflicten omtrent de arbeidsomstandigheden bij de Ierse budgetmaatschappij. Ryanair wil dit voorkomen vanwege de zomerdrukte en heeft een zaak aangespannen tegen de Nederlandse pilotenvakbond VNV. Als de staking wel door mag gaan zullen de vluchten van Eindhoven naar onder meer Praag, Lissabon en Valencia de dupe worden. Vanaf Amsterdam zijn de vluchten van en naar Dublin geannuleerd.

easyJet pilotenstaking werd verboden door Nederlandse rechter

Eerder liet de rechter een easyJet-pilotenstaking in het zomerseizoen al tegenhouden. Te veel vakantiegangers zouden de dupe worden van de staking. Het gaat hier om de eerste Nederlandse Ryanair pilotenstaking. Vorig jaar werd nog beloofd dat er betere afspraken gemaakt zouden worden met de vakbond, dit is nog steeds niet gebeurd; De cao-onderhandelingen zitten muurvast. Ryanair zou in Nederland het Ierse recht toepassen en niet het Nederlandse arbeidsrecht. De vakbond eist dat de piloten in dienst worden genomen en niet als ZZP’er moeten werken. 

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
10 augustus nieuwe staking Ryanair piloten
Volgende nieuwsitem
Opnieuw stakingsdreiging van piloten bij KLM
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding