Piloten easyJet dreigen met staking

Pilotenvakbond VNV dreigt met stakingsacties bij easyJet in Nederland. De in Nederland gevestigde piloten van de Britse budgetmaatschappij zouden veel minder betaald krijgen dan hun Duitse en Franse collega’s. Na maandenlange onderhandelingen is de kans op acties groot.

easyjet vliegtuig op de luchthaven

VNV wil doorbraak in onderhandelingen met easyJet management

Na maandenlange onderhandelingen die op niks zijn uitgelopen wil vakbond VNV nu concrete doorbraken in de gesprekken met het management van easyJet, anders volgen er acties. De huidige cao loopt tot 1 april 2019, en ook deze cao kwam niet gemakkelijk tot stand. Er waren vier werkonderbrekingen voor nodig om de cao te bewerkstelligen.

Ongelijkheid tussen EU-lidstaten Franse, Duitse en Nederlandse piloten

De beloning van easyJet piloten in Nederland loopt al jaren achter op collega’s in Duitsland en Frankrijk. Ook geeft vakbond VNV aan dat de Nederlandse piloten langere diensten draaien en dat het pensioen en de doorbetaling bij ziekte ver onder de Nederlandse standaard liggen. easyJet is een grote luchtvaartmaatschappij op Schiphol. De Britse budgetmaatschappij voert vluchten uit naar meer dan veertig bestemmingen vanuit Nederland.

Staking piloten? Vergoeding!

Wanneer er een staking bij easyJet volgt en jouw vlucht wordt hierdoor geannuleerd, heb je recht op een vervangende vlucht en vergoeding volgens Verordening 261/2004. Stakingen van het eigen personeel van de luchtvaartmaatschappij zijn géén buitengewone omstandigheid.

Vorig nieuwsitem
Vliegveld Rome Ciampino gesloten door brand
Volgende nieuwsitem
Kaagbaan Schiphol twee weken dicht voor onderhoud

Geef een reactie

Vragen? Chat of bel