Passagiers recht op vergoeding bij lange vertraging door stiptheidsacties KLM

Het aanhoudende cao-conflict tussen KLM-piloten en het management leidt tot nieuwe stiptheidsacties. De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) kondigt vanaf vandaag nieuwe stiptheidsacties aan waardoor vertragingen kunnen ontstaan.

klm vliegtuig op landingsbaan

Pilotentekort door drukte

De stiptheidsacties komen op een ongunstig moment nu de zomer al erg druk is voor KLM. De schema’s passen net door het nijpende pilotentekort en de planners rekenen op piloten om extra vlieguren te maken en de geplande vluchten uit te voeren. VNV is nu voorzichtig met het goedkeuren van deze verzoeken door het cao-conflict met het management van KLM.

Stiptheidsacties kunnen leiden tot nieuwe staking

Als de stiptheidsacties niet de gewenste gevolgen hebben op cao-gebied kan er een nieuwe staking komen. Behalve een verlichting van de werkdruk eist de vakbond ook meer salaris voor de KLM-piloten. KLM zou begin volgend jaar nieuwe piloten aannemen om de werkdruk te verlagen maar heeft nog niks concreet gemaakt. Door het tekort en de stiptheidsacties kunnen vluchten de komende dagen geannuleerd worden. Passagiers hebben dan recht op een vergoeding en kunnen terecht bij EUclaim.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Touroperator FlyOrange vraagt faillissement aan
Volgende nieuwsitem
Recht op vergoeding bij staking van Nederlandse Ryanair piloten
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding