Vrouw op luchthaven - EUclaim

Ook cabinepersoneel Ryanair gaat staken

Op 25 en 26 juli legt het cabinepersoneel van Ryanair het werk neer

Ook het cabinepersoneel van Ryanair wil actie gaan voeren voor betere arbeidsomstandigheden bij de Ierse prijsvechter. Ze overwegen mee te doen met de acties van de Ierse piloten.

Update: Op 25 en 26 juli legt het cabinepersoneel van Ryanair het werk neer.

Verwachte staking gaat drie dagen duren

Waar de piloten hebben aangekondigd op donderdag 12 juli te gaan staken wil het cabinepersoneel zelfs drie dagen het werk neerleggen. Definitieve stakingsdata worden vandaag verwacht. Zowel Spaanse, Portugese, Italiaanse en Belgische cabineleden willen meedoen met de staking. Ook de Duitse Ryanair piloten stemmen binnenkort over werkonderbrekingen vanwege de onenigheid tussen personeel en management.

12 juli staking piloten Ryanair

Op 12 juli staken zeer waarschijnlijk de piloten van Ryanair. Wanneer je vlucht hierdoor geannuleerd wordt of drie uur vertraging oploopt heb je als passgier recht op een vergoeding voor het tijdsverlies. Deze vergoeding kan oplopen tot €600 per persoon. Ook stakingen van andere personeelsleden, zoals cabinepersoneel, kunnen leiden tot vluchtproblemen waarvoor je recht hebt op een vergoeding. Naast vergoeding heb je volgens Verordening 261/2004 recht op verzorging en een vervangende vlucht of teruggave van de ticketprijs.

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding