• 97% slagingskans

  • In 3 minuten geregeld

  • No cure no pay

  • Kosteloze juridische procedure

  • Beoordeeld met 4,5 uit 5 sterren

Ook cabinepersoneel Ryanair gaat staken

Ook het cabinepersoneel van Ryanair wil actie gaan voeren voor betere arbeidsomstandigheden bij de Ierse prijsvechter. Ze overwegen mee te doen met de acties van de Ierse piloten.

ryanair vliegtuig aan het landen
©: www.vliegveld-eindhoven.n

Update: Op 25 en 26 juli legt het cabinepersoneel van Ryanair het werk neer.

Verwachte staking gaat drie dagen duren

Waar de piloten hebben aangekondigd op donderdag 12 juli te gaan staken wil het cabinepersoneel zelfs drie dagen het werk neerleggen. Definitieve stakingsdata worden vandaag verwacht. Zowel Spaanse, Portugese, Italiaanse en Belgische cabineleden willen meedoen met de staking. Ook de Duitse Ryanair piloten stemmen binnenkort over werkonderbrekingen vanwege de onenigheid tussen personeel en management.

12 juli staking piloten Ryanair

Op 12 juli staken zeer waarschijnlijk de piloten van Ryanair. Wanneer je vlucht hierdoor geannuleerd wordt of drie uur vertraging oploopt heb je als passgier recht op een vergoeding voor het tijdsverlies. Deze vergoeding kan oplopen tot €600 per persoon. Ook stakingen van andere personeelsleden, zoals cabinepersoneel, kunnen leiden tot vluchtproblemen waarvoor je recht hebt op een vergoeding. Naast vergoeding heb je volgens Verordening 261/2004 recht op verzorging en een vervangende vlucht of teruggave van de ticketprijs.

 

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Eerste halfjaar 93% meer geannuleerde vluchten in Nederland
Volgende nieuwsitem
Europees Hof: Geboekte luchtvaartmaatschappij moet vergoeding betalen bij wet-lease
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments