Einde verhaal Monarch Airlines treft ruim 110.000 vakantiegangers

De Britse vliegtuigmaatschappij Monarch Airlines verkeerde al geruime tijd in financieel zwaar weer. Vorig jaar rond deze tijd dreigde het doek ook al te vallen voor de Britse vakantiecharter. Afgelopen weekend gebeurde dat en stopte Monarch direct haar vluchten. Ook kan er nauwelijks contact meer opgenomen worden met de vliegtuigmaatschappij. De Britse luchtvaartautoriteit CAA zet nu 30 chartervliegtuigen in om Britse vakantiegangers naar huis te vliegen. Monarch is in gesprek met verschillende partijen over een gedeeltelijke overname van haar activiteiten.

De winst voor vliegtuigmaatschappijen op een ticket wordt steeds kleiner en de concurrentie is moordend.

Bittere concurrentiestrijd in de commerciële luchtvaartindustrie

De winst voor vliegtuigmaatschappijen op een ticket wordt steeds kleiner en de concurrentie is moordend. Waar er maatschappijen zijn die al jaren problemen hebben zoals Air Berlin en Alitalia, zijn het de prijsvechters die elkaar kapotmaken in de harde concurrentiestrijd. De servicemaatschappijen leiden hier minder onder omdat ze meer bieden voor de ticketprijs. Deze is ligt vaak niet eens veel hoger dan die van de prijsvechters. Ryanair kwam onlangs nog in de problemen vanwege de verlofregeling van haar piloten. De Ierse budgetmaatschappij was genoodzaakt duizenden vluchten tot en met eind oktober te annuleren vanwege een tekort aan vliegend personeel. Ook de arbeidsvoorwaarden en het overlopen van personeel naar Noorse concurrent Norwegian zou hier iets mee te maken hebben.

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding