Nederlandse luchtvaartmaatschappijen afgelopen zomer meer vertraagd

Na het uitsturen van een persbericht over de prestaties van de Nederlandse luchtvaartmaatschappijen in de zomermaanden juli en augustus is het bericht opgepikt door diverse media, zoals nu.nl, AD en Telegraaf.

Tijdens de zomermaanden juli en augustus 2014 waren er  twee keer zoveel vertragingen onder de Nederlandse luchtvaartmaatschappijen in vergelijking met dezelfde periode in 2013. Een aantal dagen met slecht weer en technische problemen die de luchtvaartmaatschappijen parten speelde zijn de grootste oorzaken van de stijging. Het gaat om vertragingen met een aankomstvertraging van meer dan 3 uur.  

Oorzaak stijging vertragingen

28 juli 2014 had een grote impact op het aantal vertragingen. Het vliegverkeer op bijvoorbeeld Schiphol had veel hinder op deze dag door onweersbuien. De luchthaven is zelfs even geheel gesloten geweest. Binnenkomende vluchten hebben moeten uitwijken en vertrekkende vluchten waren vertraagd die dag. Niet alleen het slechte weer in Nederland heeft tot vertragingen geleid, maar bijvoorbeeld ook in Barcelona  en Istanbul. Zowel de luchthaven Ataturk als Sabiha Gokcen in Istanbul hebben meerdere dagen last van onweersbuien gehad.

Opvallend veel vertraagde vluchten met recht op vergoeding

Opvallend zijn het aantal vertragingen van KLM en transavia.com die niet veroorzaakt zijn door buitengewone omstandigheden (overmacht). KLM laat een stijging zien van 46% meer vertragingen die niet door een buitengewone omstandigheid zijn veroorzaakt. Transavia laat zelfs een stijging zien van 54%. Dit zijn de zogenaamde claimbare vluchten. Passagiers op deze vertraagde vluchten hebben recht op een vergoeding voor het ongemak.

Arke presteert hetzelfde als vorige jaar. Daarbij dient  wel opgemerkt te worden dat  Arke iets minder vluchten heeft uitgevoerd in 2014.

Corendon Dutch Airlines heeft deze zomer het beste gepresteerd. Waarbij Corendon Dutch Airlines 26% méér vluchten heeft uitgevoerd,  hebben zij slechts één claimbare vertraging meer dan vorige jaar. 

Inmiddels is het bericht door nu.nl, Telegraaf, Luchtvaartnieuws en AD opgepakt.

Klik hier voor het artikel van nu.nl.
Klik hier voor het Telegraaf artikel.
Klik hier voor het AD artikel.
Klik hier voor het artikel op Luchtvaartnieuws.nl

 

 

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
EUclaim in de pers bij nu.nl en RTL Z
Volgende nieuwsitem
EUclaim in uitzending Hart van Nederland
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding