Luchthaven vertraging

Meer dan 10.000 Europese vluchten op 25 maart

Op donderdag 25 maart 2021 is de teller aan Europese vluchten over de 10.000 vluchten gegaan. Dit is een opmerkelijke situatie sinds het aantal vluchten in de laatste zes maanden onder de 10.000 vluchten is gebleven. Waar komt deze groei vandaan? EUclaim zocht het uit.

Vliegtuig in een heldere,blauwe lucht

Sterke groei in vluchten van en naar Spanje

De groei in het aantal Europese vluchten is voornamelijk te danken aan een sterke verhoging in het aantal vluchten van en naar Spanje. De luchtvaartmaatschappijen Vueling en Air Europa zijn hier deels verantwoordelijk voor. Zo zien wij Air Europa in het aantal vluchten verdubbelen in vergelijking met halverwege maart en zien wij zelfs Vueling verdrievoudigen. Beide luchtvaartmaatschappijen concentreren zich wel voornamelijk op de binnenlandse markt van Spanje.

Impact van coronavirus op de luchtvaart

Door de aangescherpte maatregelen vanwege het coronavirus zien luchtvaartmaatschappijen en luchthavens nog steeds dalende cijfers. Toch zijn veel luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties hoopvol voor de zomerperiode en kondigen nieuwe routes aan. Zo gaat Corendon vanaf Maastricht Aachen Airport naar acht zomerbestemmingen vliegen, waaronder de Griekse eilanden en Turkije.

This is a title

 • 2021-02-02

  Dalende cijfers in de luchtvaart door corona

 • 2021-01-28

  Reisrestricties verantwoordelijk voor daling Europese vluchten

  De aangescherpte maatregelen in Nederland zorgen voor een daling in het aantal vluchten, vooral luchtvaartmaatschappij KLM is hard getroffen. Zo is het aantal KLM-vluchten voor de tweede week op rij met dubbele cijfers afgenomen. Ook in andere Europese landen neemt het aantal vluchten van overige luchtvaartmaatschappijen af.

 • 2020-12-02

  Totaal aantal vluchten dit jaar op Schiphol vergelijkbaar met 1992

  Op dinsdag 1 december deelde NH Nieuws dat vluchten van en naar Schiphol in aantallen behoorlijk zijn gedaald. Sterker nog: het totaal aantal vluchten in 2020 zal waarschijnlijk vergelijkbaar zijn met het jaar 1992. De daling in het aantal vluchten is een gevolg van de coronacrisis.

Geschreven door

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie. Bekend van VPRO, NOS, Emerce en AD.

Meer over Jerrymie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding