KLM annuleert vluchten door sterke wind

Gisteren, op zondag 3 maart, heeft KLM vluchten geannuleerd voor vandaag in verband met het voorspelde weer. Het KNMI voorspelde zware windstoten en heeft daarom voor vandaag Code Geel afgegeven. Op dit moment is de Kaagbaan op Schiphol gesloten. Dit maakt het voor vliegtuigen lastiger om te vertrekken of te landen.

KLM vliegtuig gaat landen op Schiphol

KLM annuleert 72 vluchten

KLM heeft gisteren uit voorzorg 72 vluchten geannuleerd, deze vluchten gaan naar 36 Europese bestemmingen. De passagiers zijn hierover geïnformeerd en worden zo spoedig mogelijk naar hun eindbestemming gebracht. EUclaim ziet dat er naast KLM vluchten, ook Flybe en Air France vluchten zijn geannuleerd. Het is nog onduidelijk of er nog meerdere vluchten geannuleerd worden. Daarom is het belangrijk om de actuele vluchtstatus goed in de gaten te houden. De intercontinentale vluchten gaan vooralsnog wel door. 

Sluiting van de Kaagbaan

De Kaagbaan is gesloten tussen 24 februari en 11 maart 2019 voor werkzaamheden. Dit heeft normaal gesproken geen invloed op het vliegverkeer, want de vluchten worden ingepland op andere start- en landingsbanen. Wanneer er sprake is van een harde Zuiderwind, zoals vandaag het geval is, heeft Schiphol een probleem, want de Kaagbaan is een van de weinige banen die dan gebruikt kan worden.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Sluiting luchtruim Pakistan leidt tot annuleringen vluchten
Volgende nieuwsitem
Nieuwe codeshare voor KLM met Virgin Atlantic
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding