Luchthaven vertraging

Kabinet past reisbeleid aan: alle EU-landen vanaf morgen groen of geel

26 juli 2021

Op maandag 26 juli 2021 heeft het kabinet belangrijke aanpassingen voor het reizen binnen de EU bekendgemaakt. Het reizen naar een EU-land wordt niet meer afgeraden. Alle EU-landen krijgen een code groen of geel. Voor terugkerende reizigers die niet gevaccineerd zijn wordt een testplicht ingevoerd.

EU-landen vanaf 27 juli naar geel of groen

Door de wijzigingen in het reisbeleid gaan er verschillende landen die nu nog oranje zijn vanaf morgen weer op geel, zoals Spanje en Portugal. Zo is het voor reisorganisaties weer mogelijk om pakketreizen aan te bieden naar die landen en wordt het reizen voor Nederlanders niet meer afgeraden.

Om een nieuwe golf besmettingen te voorkomen gaan er strengere regels gelden bij terugkeer in Nederland. Deze regels gaan vanaf 8 augustus in.

Verscherping testbeleid voor ongevaccineerden

Het kabinet scherpt het testbeleid aan voor ongevaccineerden (boven de 12 jaar) die geen herstelbewijs hebben. Zo is het voor Nederlanders die niet volledig gevaccineerd zijn en vanuit een geel EU-land naar Nederland (terug) komen verplicht een negatief testbewijs laten zien. Dat mag een PCR-test zijn van maximaal 48 uur oud of een antigeensneltest van 24 uur.

 

Vragen over reizen met het coronapaspoort? Wij hebben er een handig blogartikel over geschreven!

Meer over reizen en codes

 • 2021-06-08

  Een annuleringsverzekering afsluiten in tijden van corona: waar moet je op letten?

  We willen allemaal graag weer op vliegvakantie. Heel erg begrijpelijk na een lange periode waarin dat niet mogelijk was! Misschien denk je na over het boeken van een reis en overweeg je een annuleringsverzekering af te sluiten. Zo weet je in ieder geval zeker dat je je geld niet kwijt bent! Of werkt dat niet zo? Of een annuleringsverzekering uitkeert is van een heleboel factoren afhankelijk. En wegen de kosten wel op tegen de baten?

 • 2021-05-31

  Griekse eilanden terug op oranje; wat zijn je rechten?

  De positieve trend van versoepelende reisadviezen bleek voor de Zuid-Egeïsche eilanden helaas van korte duur. Vanaf zondag 30 mei 2021 geldt voor de Griekse eilandengroep opnieuw een oranje reisadvies. Misschien had jij wel net een reis geboekt naar Kos, Mykonos of Rhodos of was jij net lekker aan het genieten van een welverdiende vakantie op een Grieks strand. Hoe komt een reisadvies tot stand en wat zijn je rechten en plichten bij het (plotseling) wijzigen ervan? EUclaim zoekt het voor je uit.

 • 2020-06-03

  Versoepeling reisadvies Europese landen vanaf 15 juni

  Het kabinet wil het reisadvies vanaf 15 juni voor de meeste Europese landen versoepelen. Per die datum willen een aantal andere Europese landen reisbeperkingen opheffen. Code oranje verandert daarmee naar code geel.

Geschreven door

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie. Bekend van VPRO, NOS, Emerce en AD.

Meer over Jerrymie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding