Ierse rechter verbiedt staking piloten bij Ryanair

Het Ierse hooggerechtshof heeft woensdag 21 augustus bepaald dat de geplande staking van Ierse Ryanair piloten niet door mag gaan. De Britse Ryanair piloten mogen wél gaan staken. Wanneer de staking plaatsvindt is nog niet bekend.

Ryanair vliegtuig op de runway

Staking afgewezen door Hooggerechtshof Ierland

In een laatste poging om de pilotenstaking van 22 en 23 augustus te voorkomen stapte Ryanair naar het Ierse hooggerechtshof. En dat heeft gewerkt. Gisteren sprak de rechter McDonald zich tegen een staking uit, waarbij de vakbond Forsá het moest ontgelden. Deze zou zijn weggelopen tijdens formele onderhandelingen en daardoor niet het protocol gevolgd hebben dat eerder tussen Ryanair en de vakbonden was afgesproken. Het oproepen tot een staking was daarmee voorbarig. De Ierse piloten van Ryanair mogen dus niet staken op 22 en 23 augustus en zullen terugkeren naar de onderhandelingstafel.

Britse piloten mogen wél staken

De Britten hebben wél toestemming gekregen om te staken bij Ryanair. Er zijn nog geen stakingsdata bekend gemaakt. Ook het Spaanse cabinepersoneel van Ryanair wil 10 dagen gaan staken in september. Vakbonden uit verschillende landen geven aan dat ze zich steeds meer storen aan de houding van Ryanair, deze zou de onderhandelingen bewust frustreren. Ook zouden ze zich niet aan afspraken houden.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Meer dan verdubbeling in vertragingen voor TUIfly
Volgende nieuwsitem
Stakingen bij British Airways in september
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel