Geen recht op vergoeding bij staking beveiliging Schiphol 4 september 2018

Vakbonden FNV EN CNV hebben haar leden opgeroepen op 4 september de hele dag het werk neer te leggen op Amsterdam Airport Schiphol. De staking gaat grote gevolgen hebben voor het gehele vliegverkeer van en naar de luchthaven.

schiphol plaza

Grote staking voor vliegverkeer Nederland

Door 24 uur het werk neer te leggen wordt er een grote impact verwacht op het vliegverkeer van en naar Nederland. Vluchten moeten worden geannuleerd en passagiers omgeboekt. De beveiliging heeft een grote rol op Schiphol en controleert onder andere de handbagage en passagiers voor vertrek. Er wordt naar eigen zeggen ook op andere locaties in Nederland gestaakt door beveiligers op 4 september. De bonden willen nog niet prijsgeven waar.

Roosters en salaris oorzaken staking beveiliging

De afgelopen tijd hebben de beveiligers van Schiphol al werkonderbrekingen gehouden uit protest tegen het lage loon en de indeling van de roosters. Schiphol probeerde via de rechter verdere en hardere acties te laten verbieden, met succes. Tot 2 september mogen de beveiligers geen harde acties voeren. Op 4 september staat nu een landelijke actie gepland.

Staking beveiliging Schiphol buitengewone omstandigheid

Wanneer de beveiliging van Schiphol staakt heeft de luchtvaartmaatschappij hier geen invloed op en is dit een buitengewone omstandigheid. Je hebt dan ook geen recht op een vergoeding voor het tijdsverlies onder Verordening 261/2004. Wordt je vlucht geannuleerd door de staking? Dan heb je recht op teruggave van de ticketprijs of een vervangende vlucht.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Piloten wijzen cao-voorstel KLM af en kondigen nieuwe acties aan
Volgende nieuwsitem
Ryanair gaat geld vragen voor het meenemen van handbagage in cabine
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
9 Commentaren
Nieuwste
Oudste most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anoniem
5 jaren geleden

Terecht dat ze gaan staken

Theo
5 jaren geleden

Voor mij einde lidmaatschap vakbond
Ze verknallen compleet onze vakantie

Laura
5 jaren geleden

Raak hier zo gestrest van. Niemand kan ons vertellen hoe of wat die dag van de staking. Zullen vliegen die dag. Gaat ernaar uitzien dat het mss niet doorgaat.

Laura
5 jaren geleden

Is inderdaad niet fijn zo een staking. Wij werken hard om even er tussen uit te kunnen gaan. Zal eerste keer zijn dat mijn zoon gaat vliegen. Tui kan ons niks vertellen over de staking en wat zij voor ons kunnen betekenen. Omboeken kan dus niet en of wij een dag later kunnen vliegen is ook nog niet bekend. Wij wonen zo een 1,45minuten vanaf schiphol en zitten er niet op te wachten daar te komen en onze vakantie is geanuleerd en kan niet doorgaan of wij vliegen een dag later. Wij zitten dan wel met een kind van 1,5jaar. Ben hier zo gesteest van. Geef de beveiligers gewoon waar ze recht op hebben en dan is het hele probleem opgelost.

Yvi
5 jaren geleden

kan het niet op een andere manier dan de vakantie verpesten voor 200! Duizend mensen, vanaf begin van het jaar uitgekeken naar deze vakantie, hard voor moeten sparen en nu onzekerheid of we wel eens gaan. Zitten ook niet te wachten om later te gaan, als die kosten ook niet vergoed gaan worden.. Hopelijk komt er een goede oplossing, geen fijn begin van de vakantie zo iig.

Daisy
5 jaren geleden

Ja hier ook ellende de laatste vakantie van mijn moeder,, ze is helaas op gegeven. En dan dit pfff… We gana maar 7 dagen dus dat word nu nog korter waarschijnlijk. Corendon zegt dat ze gewoon vliegen 3n dat ze alleen vragen de passagiers eerder naar Schiphol te laten komen… Verder geen antwoord gekregen

Laura
5 jaren geleden
Reply to  Daisy

Begrijp je volkomen. Waarom geen andere acties verzinnen zoals spandoeken maken en ophangen door heel schiphol. Ik hoop voor je dat jij alsnog op vakantie kan met je moeder. Weet hoe het is om een zieke moeder te moeten hebben. Sterkte ermee.

Ikke
5 jaren geleden

?GVD!!!!!!!! ?Precies als wij gaan vliegen! Dit word mijn 1ste x vliegen! Een RAMP, dat blijkt wel weer Moet naar bruiloft van mijn nichtje in Griekenland !!!!! Hoe word je VAKANTIE verziekt! Moeten wij HARD voor werken! Straks geld kwijt, vakantie kwijt………Stelletje achtelijken!
Nog ff en we kunnen er niet bij zijn?

Anoniem
5 jaren geleden
Reply to  Ikke

Als of de beveiligers niet hard werken, zonder een goed CAO. Verdiep je eerst in iets voor je van de hoogste toren blaast. Als de pokitie staakt en geen boetes uitdeeld ben jij de eerste die heel hard staat te juichen

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding