Flybmi vraagt faillissement aan door komst Brexit

Het is de zoveelste Britse luchtvaartmaatschappij die in de problemen komt vanwege de naderende Brexit. Flybmi, ook wel bekend als BMI Regional, heeft zaterdagochtend faillissement aan moeten vragen. Al haar vluchten zijn per direct geannuleerd.

vliegtuig in de wolken en blauwe lucht

Brexit, stijgende brandstofprijzen en emissierechten

Flybmi geeft als redenen voor het faillissement de financiële gevolgen van de brexit, de hogere kosten van brandstof en emissierechten. De Britse luchtvaartmaatschappij had 17 vliegtuigen van het merk Embraer en voerde vluchten uit naar 25 Europese steden. Daarnaast vloog Flybmi ook binnen het Verenigd Koninkrijk. Er werkten 376 mensen bij Flybmi / BMI Regional in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zweden en België. Gedupeerde passagiers kunnen contact opnemen met hun reisorganisatie of creditcardmaatschappij.

Wat gebeurt er als de luchtvaartmaatschappij failliet gaat? 

Heb je een claim ingediend voor een vertraagde of geannuleerde vlucht bij BMI Regional / Flybmi? Dan is de kans dat er nog uitbetaald wordt, erg klein. Een failliete luchtvaartmaatschappij heeft veel schuldeisers. De curatoren zullen bepalen welke schuldeisers eerst gecompenseerd worden. Heb je nog een claim bij EUclaim lopen voor een vlucht met Flybmi? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Botsing tussen taxiënde KLM-vliegtuigen op Amsterdam Schiphol Airport
Volgende nieuwsitem
Vliegveld Rome Ciampino gesloten door brand
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding