Luchthaven vertraging
16 november 2021

EUclaim aan het woord in uitzending van Radar

Waar heb je recht op als je reis geannuleerd is door corona?

Op maandag 15 november 2021 was Hendrik Noorderhaven, directeur van EUclaim, te gast bij Radar. In de aflevering was er aandacht voor de duizenden reizigers die nog steeds geld tegoed hebben voor hun geannuleerde vliegtickets.

Hendrik Noorderhaven in de uitzending van Radar

Veel onduidelijkheid voor reizigers

Door corona zijn er vele vliegreizen en pakketreizen geannuleerd. Duizenden reizigers wachten al langer dan een jaar op een teruggave van deze reiskosten. De kosten terugkrijgen blijkt helaas niet zo makkelijk. De organisaties zijn slecht bereikbaar en daarnaast verwijzen de luchtvaartmaatschappijen en reisbemiddelaars naar elkaar. Dit zorgt voor onduidelijkheid bij reizigers die binnen de verjaringstermijn van twee jaar graag hun geld terug willen.

Claim indienen bij de luchtvaartmaatschappij

Normaal gesproken dienen passagiers volgens Verordening 261/2004 binnen zeven dagen hun geld terug te krijgen, maar in tijden van de coronacrisis is dit niet altijd het geval. Er komen veel klachten binnen van reizigers die van het kastje naar de muur gestuurd worden: van de reisbemiddelaar naar de luchtvaartmaatschappij en andersom.

Heeft u vliegtickets geboekt en werd uw reis geannuleerd? Dan moet u altijd een claim indienen bij de luchtvaartmaatschappij, zelfs als u via een reisbemiddelaar zoals Cheaptickets heeft geboekt.

Aflevering Radar terugkijken

Benieuwd wat EUclaim te zeggen heeft over het terugkrijgen van uw geld bij een geannuleerde reis? U kunt de aflevering van Radar hieronder terugzien, of ga naar de website van Radar.

Ga jij binnenkort vliegen? Je kunt nu je vluchtgegevens achterlaten bij EUclaim! Stel, je ondervindt problemen tijdens je vlucht én je hebt recht op een vergoeding, dan sturen wij jou eenmalig een notificatie. Krijg de vergoeding waar je recht op hebt!

Geschreven door

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie. Bekend van VPRO, NOS, Emerce en AD.

Meer over Jerrymie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding